Laptop folytonos áram alatt?
A laptopomból kivettem az akksit (hisz úgysem hordozgatom sehova sose, s így nem használódik feleslegesen). Folyton árammal használom, és az lenne a kérdésem, h vajon kárt okozok-e benne azzal, h nem húzom ki sosem a konnektorból. Éjszakára sem, amikor ki van kapcsolva.
Ezenkívül az érdekelne még, h nagyon durva h kb egész nap bevan kapcsolva? naponta kb 15 órát!!!
Hát igen, tönkremegy az akksi, ha folyton áram alatt van. Én legalábbis ezt hallottam... :S
De vajon azzal is bajt okozok ha úgy van áram alatt, h nincs benne akkumulátor?
Nem okozol, jól van így.
Jól teszed, hogy kiveszed belőle az aksit. Nekem mindig benne volt az aksi, és mindig rá volt kötve a konnektorra, és úgy egy év után már 10 percig sem aksiról. Azt csak úgy szabad használni, hogy mindig teljesen lemeríted, aztán feltöltöd.
Az akksinak édesmindegy hogy használod, a gépnek úgyszintén, láttam olyat amit 1évig babusgattak és tönkrement, másik meg napi 24órás használattak is bírja 3-4 éve...aztánmeg nem tökmindegy, azért van h használjuk, változtatni csakazért meg nem fogsz rajta :)
Tipp: akksit hagyd benne, mert egy áramszünet miatti adatvesztés érzékenyebb dolog, mai akksiknak meg kb tökmindegy hogy benne van e vagy kiveszed, ha utánaolvasol rájössz.
"Az újratölthető Li-ion akkumulátorok élettartama véges, működésük kémiai jellegéből adódóan. Jellemzően 1-3 év alatt, folyamatos teljesítménycsökkenéssel használódnak el Töltés közben az akkumulátor és a töltő melegedhet. A laptop használata közben, terheléstől függően a töltő akár fel is forrósodhat. A laptop használata során az akkumulátort eltávolítani nem szükséges, de rendszeres (hetente legalább egyszer) használata ajánlott. Az akkumulátorok teljesítménye 0 °C alatt és 30 °C felett csökken."
Idézet a laptop.hu oldalról
akármelyik gyártó is ezt ajánlja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!