Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Xperia Mini Pro Akkumlátor?

Xperia Mini Pro Akkumlátor?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem meg de az akku élettartalma nagyon rövid(hamar lemerül)

Olyan kb 1,5 napig bírja átlagos használatnál(nem játszok rajta állandóan)

Másnak is ilyen ?

Ez normális ezeknél a telóknál?

(természetesen az elején 3-szor lemerítettem és csutkára töltöttem)

Köszönöm

2011. okt. 13. 18:50
 1/7 anonim válasza:
Nekem is ugyanez van. :S Pedig elsőre is rendesen feltöltöttem.
2011. okt. 13. 19:49
 2/7 anonim válasza:
Ez nem a Mini Pro "különlegessége", valamennyi okostelefon nagyjából hasonló ideig bírja, illetve vannak olyanok, amik még kevesebbig. Ez egyszerűen az erős hardver miatt van az okostelefonoknál, mivel egy hagyományos "butatelefonhoz" képest brutális erejű hardver dolgozik benne. Gondoljatok bele, hogy Miniben például egy 1GHz-es processzor ketyeg, ez a kis kütyü erősebb, mint egy Pentium III-as számítógép volt, és lényegesen komolyabb teljesítményre képes. Ha ebből a szempontból nézzük, máris nem olyan vészes az az 1,5 napos töltöttségi idő. Sajnos az okostelefonoknál még nem tart ott a tudomány, hogy a jelenlegieknél sokkal erősebb akkumulátorokat gyártsanak, elérhető áron. De hangsúlyozom, ez valamennyi okostelefonnál így van, nem a Mini pro sajátossága, az 1,5 nap átlagosnak mondható, vannak olyan telefonok, amik kb 1 napot, ha bírnak...
2011. okt. 17. 10:51
 3/7 anonim válasza:

Esetleg lehet trükközni a Marketből letölthető Battery Calibration nevű alkalmazással (root kell hozzá). A telefon nem mindig tudja, hogy mekkora a 100%-os töltöttség, így ha feltöltöd ennyire, akkor lehúzod a töltőről, bedugod megint és ismét rátölt egy keveset. Ezt eljátszod 3-4 alkalommal és tovább tölti, mint alapból töltené. Ekkor kell a Battery Calibration, amivel beállítod ezt az értéket 100%-nak, így legközelebb már eddig fogja tölteni. Ez amúgy ROM csere esetén elengedhetetlen! (Custom Recovery-ben pedig mindig van egy "Wipe Battery Data" vagy valami hasonló, de ugyan ezt éred el vele).

Amúgy a 1,5 nap nem számít kevésnek. Okostelefonoknál tejesen megszokott, hogy az ember naponta, kétnaponta tölti. Én személy szerint minden este felrakom, reggel meg leveszem. Nem szórakozok én azzal, hogy igazodjak a töltöttségi szinthez. Van olyan, hogy 20%-ig merül és van, hogy csak 60%-ig a nap végére, attól függ mennyire vettem igénybe, ennek ellenére bárhova indulok mindig feltöltöm előtte.

Szóval az Xperia Mini Pro nem teljesít rosszabbul, mint bármilyen más okostelefon! :)

2011. okt. 17. 14:43
 4/7 anonim válasza:
Bizony, ez az okostelefonok közös tulajdonsága. De gondolom naponta azért van olyan alkalom - mondjuk éjszaka - amikor rá tudod dugni pár órára a hálózatra, bár igazából talán annyi sem kell neki, legalábbis nálam mindig viszonylag hamar jelzi, hogy feltöltődött és legyek szíves lehúzni, mert úgy energiatakarékosabb. Mondjuk én nem húzom le, csak ha megyek valahova :D Meg amúgy, ha például fájlokat másolsz számítógépről, akkor USB-n keresztül is töltődnek, igaz úgy lényegesen hosszabb ideig tart, de ha például elfelejtetted volna rátenni éjjelre (egy idő után rászokik azért az ember :) ), akkor ilyen vészmegoldásban is gondolkodhatsz, amennyiben nálad van a kábel.
2011. okt. 25. 10:56
 5/7 anonim válasza:
Az enyémnél ez volt sajnos :( nagy képernyő, sok funkció... Sajnos meríti eléggé az aksit.
2011. okt. 25. 13:43
 6/7 anonim válasza:
Nem értem mi a baj... reggel leveszed a töltőről indulás előtt és erős nyúzással is kibírja míg hazaérsz. Aztán megeteted megint. Hol ezzel a probléma? Ez más világ, mint a Nokia 3210. Lehet nyafogni az üzemidő miatt meg "bezzegezni", a régi telefonok nem tudtak ennyi mindent!
2011. okt. 25. 15:54
 7/7 anonim válasza:
Elvileg van valami program amit le lehet tölteni és akkor nem merül le olyan gyorsan... Tényleg van ilyen? Ha igen, akkor mi a neve?
2011. okt. 25. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!