Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ezek mit jelentenek angolul?...

Ezek mit jelentenek angolul? És a Számítástechnikában? (használata)?

Figyelt kérdés

Bocsi de nem tudom melyik témába rakjam :S

:method

:name of resource

:mapped drive

:your username

:list of characters

:world list

:starting point

:show progress

Valaki kifejtené bővebben a használatát?

köszönöm!!

2009. ápr. 30. 16:46
 1/8 Lakatos István ***** válasza:
89%

:method - metódus, módszer. Objektumorientált programozásnál fordul elő. Pl: kutya.ugat() esetén a kutya objektum ugat() metódusát (más kifejezéssel függvényét) hívtuk meg.

:name of resource - erőforrás neve. Amit a program a számítógépből felhasznál, pl elfoglalt memória, %-os processzor kihasználtság, stb.

:mapped drive - csatlakoztatott hálózati meghajtó. Windowsban például: net use F: \\masikgep\megosztottmappa

:your username - (a) Te felhasználói neved (azonosítód), amit programba, vagy jelszóvédett internet helyen meg kell adni.

:list of characters - Karakterek (betűk, számok, írásjelek) listája. Programozás közben a listát gyakran együtt kezeljük.

:world list - szavak listája. Pl. jelszófeltörő program először ismert szavak listáját próbálja végig, hátha valaki saját nevét, vagy valami ismert dolog nevét adta meg jelszónak.

:starting point - kezdőpont, a program forráskódjában az a hely, ahol elkezdődik végrehajtódni.

:show progress - folyamatjelző mutatása (pl. amikor "megy a csík" egy program telepítésekor

2009. ápr. 30. 17:23
 2/8 A kérdező kommentje:

neharagudj de nem értettem semmit :(

MILYEN FELHASZNÁLÓNEVEM? :s

amugy a program neve : NetBrute

2009. ápr. 30. 17:32
 3/8 anonim ***** válasza:
48%

Mit nem értesz ezen??

én azt nem értem hogy te mit nem értesz!!!:)

2009. ápr. 30. 20:27
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem hagyd a francba az egészet, az első szépen leírta, ha nem érted akkor felejtsd el.

Nem bántásból írtam, szép estét.

2009. ápr. 30. 23:49
 5/8 Lakatos István ***** válasza:

Szia, én az első válaszoló vagyok.

Szerintem ott vesztetted el a fonalat, hogy minden hálózatba kapcsolt számítógépnek van egy egyedi Internet Protokoll címe (rövidítve IP címe). Ez 4 db számból áll, maximum 255 lehet mindegyik.

Minden hálózatba kötött számítógép nyújthat bizonyos szolgáltatásokat: Megosztott mappa, weblap, ftp, és így tovább. Ezek a szolgáltatások - hogy össze ne keveredjenek - különféle "port"-okhoz köthetők: mintha annyi bejárat(kapu) lenne a számítógépen, ahány szolgáltatás létezik. Ha a szolgáltatás el is van indítva, akkor a port (=kapu) nyitva van. Egy IP címen maximum 65536 port lehet. Ha tehát egy PortScan (=[nyitott] port kereső program) talál egy nyitott portot, akkor a port száma alapján lehet tudni, hogy ott milyen szolgáltatás fut. Pl: ha van nyitott 139-es port, akkor ott van megosztott windows mappa. Ha van ilyen, akkor a NetBrute meg tudja állapítani a mappa nevét, és bele tudsz vele turkálni. Előfordulhat azonban, hogy ott van a mappa, de le van védve, hogy csak az tudjon belenézni, akinek van hozzá joga. Ezt a jogot úgy ellenőrzi le a számítógép, hogy meg kell adni egy nevet és egy hozzá tartozó jelszót. Ha mindkettő stimmel, akkor hozzá lehet férni a mappa tartalmához. Ezt persze nehéz kitalálni, ezért a programban van egy szótár, aminek a szavait a program végigpróbálgatja, hátha be lehet vele lépni.

Remélem tudtam segíteni.

u.i.: Ha linuxod lenne, akkor elég lenne ennyi:

nmap -p 139 192.168.*.*

smbclient -L <ip_cím>

2009. máj. 1. 01:35
 6/8 A kérdező kommentje:

De ez egy jelszófeltörő program....

és a használatát kérdeztem

semmi köze a felhasználónevemhez szerintem...

2009. máj. 2. 12:48
 7/8 Lakatos István ***** válasza:
A megosztott mappákat nem CSAK jelszóval, hanem felhasználónév ÉS jelszó PÁRRAL védik. És nem a TE felhasználónevedről van szó, hanem annak az embernek a felhasználónevéről, akinek a gépébe be akarsz menni.
2009. máj. 3. 16:54
 8/8 A kérdező kommentje:

áhh értem ;)

akkor ez nem email feltörö :S :O

2009. máj. 4. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!