Ezek mit jelentenek angolul? És a Számítástechnikában? (használata)?
Bocsi de nem tudom melyik témába rakjam :S
:method
:name of resource
:mapped drive
:your username
:list of characters
:world list
:starting point
:show progress
Valaki kifejtené bővebben a használatát?
köszönöm!!
:method - metódus, módszer. Objektumorientált programozásnál fordul elő. Pl: kutya.ugat() esetén a kutya objektum ugat() metódusát (más kifejezéssel függvényét) hívtuk meg.
:name of resource - erőforrás neve. Amit a program a számítógépből felhasznál, pl elfoglalt memória, %-os processzor kihasználtság, stb.
:mapped drive - csatlakoztatott hálózati meghajtó. Windowsban például: net use F: \\masikgep\megosztottmappa
:your username - (a) Te felhasználói neved (azonosítód), amit programba, vagy jelszóvédett internet helyen meg kell adni.
:list of characters - Karakterek (betűk, számok, írásjelek) listája. Programozás közben a listát gyakran együtt kezeljük.
:world list - szavak listája. Pl. jelszófeltörő program először ismert szavak listáját próbálja végig, hátha valaki saját nevét, vagy valami ismert dolog nevét adta meg jelszónak.
:starting point - kezdőpont, a program forráskódjában az a hely, ahol elkezdődik végrehajtódni.
:show progress - folyamatjelző mutatása (pl. amikor "megy a csík" egy program telepítésekor
neharagudj de nem értettem semmit :(
MILYEN FELHASZNÁLÓNEVEM? :s
amugy a program neve : NetBrute
Mit nem értesz ezen??
én azt nem értem hogy te mit nem értesz!!!:)
Szerintem hagyd a francba az egészet, az első szépen leírta, ha nem érted akkor felejtsd el.
Nem bántásból írtam, szép estét.
Szia, én az első válaszoló vagyok.
Szerintem ott vesztetted el a fonalat, hogy minden hálózatba kapcsolt számítógépnek van egy egyedi Internet Protokoll címe (rövidítve IP címe). Ez 4 db számból áll, maximum 255 lehet mindegyik.
Minden hálózatba kötött számítógép nyújthat bizonyos szolgáltatásokat: Megosztott mappa, weblap, ftp, és így tovább. Ezek a szolgáltatások - hogy össze ne keveredjenek - különféle "port"-okhoz köthetők: mintha annyi bejárat(kapu) lenne a számítógépen, ahány szolgáltatás létezik. Ha a szolgáltatás el is van indítva, akkor a port (=kapu) nyitva van. Egy IP címen maximum 65536 port lehet. Ha tehát egy PortScan (=[nyitott] port kereső program) talál egy nyitott portot, akkor a port száma alapján lehet tudni, hogy ott milyen szolgáltatás fut. Pl: ha van nyitott 139-es port, akkor ott van megosztott windows mappa. Ha van ilyen, akkor a NetBrute meg tudja állapítani a mappa nevét, és bele tudsz vele turkálni. Előfordulhat azonban, hogy ott van a mappa, de le van védve, hogy csak az tudjon belenézni, akinek van hozzá joga. Ezt a jogot úgy ellenőrzi le a számítógép, hogy meg kell adni egy nevet és egy hozzá tartozó jelszót. Ha mindkettő stimmel, akkor hozzá lehet férni a mappa tartalmához. Ezt persze nehéz kitalálni, ezért a programban van egy szótár, aminek a szavait a program végigpróbálgatja, hátha be lehet vele lépni.
Remélem tudtam segíteni.
u.i.: Ha linuxod lenne, akkor elég lenne ennyi:
nmap -p 139 192.168.*.*
smbclient -L <ip_cím>
De ez egy jelszófeltörő program....
és a használatát kérdeztem
semmi köze a felhasználónevemhez szerintem...
áhh értem ;)
akkor ez nem email feltörö :S :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!