Jók a 5:4-es képarányú monitorok?
Figyelt kérdés
Monitorvásárlás előtt állok, és kedvező áron láttam ilyet, de nem ismerem. 4:3-om volt eddig, a wide-ok nem tetszenek a képtorzítás miatt. Tudja kezelni az 5.4-et az XP, nem lesz gond a játékokkal?2011. szept. 24. 18:53
1/7 anonim válasza:
Pedig a wide monitorok kényelmesebbek a szemnek.
5:4-es arányról most hallok először o.O
2/7 anonim válasza:
A wide megfelelő felbontásban nem torzítja a képet - ahogy a többi sem. (ha nem filmet nézel, akkor a 4:3 a legjobb, de nekem azután inkább az 5:4, mint a 16:9 - ami viszont filmekhez a legjobb)
3/7 anonim válasza:
"a wide-ok nem tetszenek a képtorzítás miatt."
User error. A monitorok jó része automatán korrigál képarányt (például az összes Samsung), ha pedig nem, megteszi ezt a videokártya gpu-skálázással, tehát amit írsz, az egy nemlétező probléma.
4/7 tamasoft válasza:
A 16:9-es monitorokat (és úgy általában az összes lcd monitort) a monitor által elérhető maximális felbontáson érdemes, mondhatni KELL használni, akkor nem fog torzítani.
5/7 anonim válasza:
Az utolsó jól beszél. Mellesleg én konkrétan 4:3 képarányú LCD monitorról még nem is hallottam, ott az 5:4 a "négyzet alakú". Kérdező, te meg inkább wide monitor vegyél, mivel jóval olcsóbb a régi szabványtól, és sokkal kényelmesebb a használata. Az, hogy torzít, az hülyeség. A natív felbontásán kell használni, és biztos, hogy tökéletes lesz. Mellesleg egy kis személyes tapasztalat, XP -n a wide monitor sokkal kényelmesebb, több gyorsindító ikon tehetsz ki, és több minden lehet megnyitva is anélkül, hogy megtelne a tálca.
6/7 anonim válasza:
ASUS wide monitor nem torzít, de ez beállításoktól függ. Ha van grafikai vezérlő, akkor azt is be kell állítani arányosra. Nálam négy éve megy, soha nem torzított, most se teszi.
7/7 anonim válasza:
Ha grafikával dolgozol vagy képekkel akkor 5:4 es
szinte kötelező, mert pl. plakátot csak 5:4 es monitoron lehet rendesen átlátni. Nekem egy 7 éves 5:4 es samsung syncmaster em van és nagyon meg vagyok vele elégedve.
De ha alap felh. + film + játék akkor 16:9 es.
Meg persze a 16:9 es monitorok olcsóbbak is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!