Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért lett divat az Ubuntu?

Miért lett divat az Ubuntu?

Figyelt kérdés

<akinek nem inge..>

Sokszor olyan triviális kérdéseket tesznek fel az Ubuntu userek, hogy besírok. Miért nem használják a fórumokat/olvassák a dokumentációkat? Miért nem ismerik a command line parancsokat? Volt nem olyan régen egy kérdés, hogy ki milyen ASZTALI KÖRNYEZETET használ, erre sorra írogatták, hogy "én Ubuntut".. Hihetetlen mennyire fingjuk nincs a oprendszerről amit használnak. Komolyan én szégyellem magam helyettük.

Miért van ez?

</akinek nem inge..>

2011. szept. 24. 10:52
 1/10 anonim ***** válasza:

Inkább örülnél, hogy növekszik a Linux közösség, és az emberek próbálgatnak a Windowson kívül más rendszereket. Te sem úgy kezdted a linuxozást, hogy "sudo apt-get linuxtudás" és onnantól már profi szinten használod..

Ha felrakod először, teljesen avatatlan szemmel egy káosz az egész ext4 partíció, a rendszerezés stb.. meg kell érteni, idő kell hozzá. Divat az divat.. fejlődik a rendszer, jól néz ki, egyre többen kedvet kapnak hozzá.

Az, hogy nem olvassák a fórumot persze nem megbocsájtható, de 2-3 lehülyézés után általában minden birka megtér

2011. szept. 24. 10:59
 2/10 anonim ***** válasza:

Ezt én is megfigyeltem már.

Nálam mondjuk alap volt, hogy utánaolvasok mielőtt egyáltalán hozzányúlok a linuxhoz. Arról például fogalmuk sincs, hogy a linux "kinézete" nem a disztribúciótól függ, hanem attól, hogy milyen desktop environment-et használnak.

Parancssorról fogalmuk sincs. Pedig a fórumok olyan szinten vannak, hogy bemásolsz google-be egy hibaüzenetet és az esetek 99%-ában több megoldást is találsz rá.

Mindenesetre legalább próbálkoznak.

2011. szept. 24. 11:11
 3/10 anonim ***** válasza:
Mert a sok okos beléjük verte, hogy használj Linuxot és akkor te leszel az atom értelmiségi felhasználó...
2011. szept. 24. 11:15
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem azert lett "divat", mert ha nem jatekra hasznalja az ember a szamitogepet, eleg jo alternativa a Windows helyett es mindez ingyen. Az pedig hogy akarhany ev Windows utan kisse szokatlan a dolog szerintem termeszetes.
2011. szept. 24. 11:31
 5/10 A kérdező kommentje:
Nyilván szokatlan. De nem is azokról beszélek akik nem értenek hozzá profi szinten, hanem akiknek fingjuk nincs az egészről. Nem ismernek olyan fogalmakat, mint "root" vagy "desktop environment". Ha új OS-hez nyúlok, azért valamilyen szinten csak utána nézek, hogy miben lesz más, mint amit eddig használtam.
2011. szept. 24. 11:43
 6/10 anonim ***** válasza:
Ezek a népek egyáltalán nem értenek az efféle dolgokhoz még Windows alatt is, csak használni akarják a gépet, vagy pedig kipróbálni egy új rendszert.
2011. szept. 24. 20:31
 7/10 anonim ***** válasza:
Nézd, a userek 99%-a még angolul sem tud, ugyanilyen hányaduk technikai analfabéta. Maximum arra kell nekik a gép, hogy játsszanak farmville-en. Most mégis mit vártál tőlük?
2011. szept. 26. 11:15
 8/10 anonim ***** válasza:

Mi az az ubuntu olyan mint a youtube?

Akor biztos jó lehet:)

Én is töltögetem le lasan.

Csak tudnám mért olyan nagy.

Youtube-hoz a Flashplayer az olyan kicsi volt pár MB-os csak:S.

2011. szept. 26. 11:40
 9/10 anonim ***** válasza:

Mert az Ubuntu nyíltan kimondott célja a hozzá nem értő felhasználókhoz eljuttatni a "linuxos életérzést". Ezután ne lepődj meg ha ezek az userek elkezdik kipróbálni, hogy milyen is és feltesznek néhány h*lye kérdés.

Nézz be az elektrotech topicba, hogy napi hány olyan kérdés jön, hogy "a telefonommal ha wifizek az pénzbe kerül?" meg "nem merek rá programokat telepíteni mert kiszámlázza majd a t-mobile". Annak, hogy a buta user lett a célközönség az a következménye, hogy a buta user használni fogja. És kérdezni.

Viszont ez NEM ROSSZ folyamat, hiszen enélkül még mindig ott tartanánk, hogy lyukkártyákkal vezérelnénk a gépet. Végsősoron ezek a júzerek azok akik előremozgatják a rendszerek fejlődését a kényelmesebb felhasználás irányába. Ha az ő igényeik nincsenek akkor okostelefonunk sem lenne hanem gagyifonon futtatnánk a java appokat, vagy kis pálcikával bökdösnénk a pda-t.

2011. szept. 26. 12:22
 10/10 anonim ***** válasza:

Amúgy azért írom ezt mert most kezdtem el én is ubuntuzni, bár még csak wubi alatt mert még keresem az alternatíváját a photoshopnak meg a fireworks-nek. Sajnos ezek kellenek a melómhoz és a gimp az nem alternatíva hanem egy rakás ***. A virtualizáció mint olyan pedig kissé nyögvenyelős megoldás.

Az viszont tény, hogy felhasználóbarátság szempontjából az ubuntu rengeteget fejlődött az utóbbi években. A többi disztribről nem tudok nyilatkozni mert csak ezt követem.

2011. szept. 26. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!