Miért lett divat az Ubuntu?
<akinek nem inge..>
Sokszor olyan triviális kérdéseket tesznek fel az Ubuntu userek, hogy besírok. Miért nem használják a fórumokat/olvassák a dokumentációkat? Miért nem ismerik a command line parancsokat? Volt nem olyan régen egy kérdés, hogy ki milyen ASZTALI KÖRNYEZETET használ, erre sorra írogatták, hogy "én Ubuntut".. Hihetetlen mennyire fingjuk nincs a oprendszerről amit használnak. Komolyan én szégyellem magam helyettük.
Miért van ez?
</akinek nem inge..>
Inkább örülnél, hogy növekszik a Linux közösség, és az emberek próbálgatnak a Windowson kívül más rendszereket. Te sem úgy kezdted a linuxozást, hogy "sudo apt-get linuxtudás" és onnantól már profi szinten használod..
Ha felrakod először, teljesen avatatlan szemmel egy káosz az egész ext4 partíció, a rendszerezés stb.. meg kell érteni, idő kell hozzá. Divat az divat.. fejlődik a rendszer, jól néz ki, egyre többen kedvet kapnak hozzá.
Az, hogy nem olvassák a fórumot persze nem megbocsájtható, de 2-3 lehülyézés után általában minden birka megtér
Ezt én is megfigyeltem már.
Nálam mondjuk alap volt, hogy utánaolvasok mielőtt egyáltalán hozzányúlok a linuxhoz. Arról például fogalmuk sincs, hogy a linux "kinézete" nem a disztribúciótól függ, hanem attól, hogy milyen desktop environment-et használnak.
Parancssorról fogalmuk sincs. Pedig a fórumok olyan szinten vannak, hogy bemásolsz google-be egy hibaüzenetet és az esetek 99%-ában több megoldást is találsz rá.
Mindenesetre legalább próbálkoznak.
Mi az az ubuntu olyan mint a youtube?
Akor biztos jó lehet:)
Én is töltögetem le lasan.
Csak tudnám mért olyan nagy.
Youtube-hoz a Flashplayer az olyan kicsi volt pár MB-os csak:S.
Mert az Ubuntu nyíltan kimondott célja a hozzá nem értő felhasználókhoz eljuttatni a "linuxos életérzést". Ezután ne lepődj meg ha ezek az userek elkezdik kipróbálni, hogy milyen is és feltesznek néhány h*lye kérdés.
Nézz be az elektrotech topicba, hogy napi hány olyan kérdés jön, hogy "a telefonommal ha wifizek az pénzbe kerül?" meg "nem merek rá programokat telepíteni mert kiszámlázza majd a t-mobile". Annak, hogy a buta user lett a célközönség az a következménye, hogy a buta user használni fogja. És kérdezni.
Viszont ez NEM ROSSZ folyamat, hiszen enélkül még mindig ott tartanánk, hogy lyukkártyákkal vezérelnénk a gépet. Végsősoron ezek a júzerek azok akik előremozgatják a rendszerek fejlődését a kényelmesebb felhasználás irányába. Ha az ő igényeik nincsenek akkor okostelefonunk sem lenne hanem gagyifonon futtatnánk a java appokat, vagy kis pálcikával bökdösnénk a pda-t.
Amúgy azért írom ezt mert most kezdtem el én is ubuntuzni, bár még csak wubi alatt mert még keresem az alternatíváját a photoshopnak meg a fireworks-nek. Sajnos ezek kellenek a melómhoz és a gimp az nem alternatíva hanem egy rakás ***. A virtualizáció mint olyan pedig kissé nyögvenyelős megoldás.
Az viszont tény, hogy felhasználóbarátság szempontjából az ubuntu rengeteget fejlődött az utóbbi években. A többi disztribről nem tudok nyilatkozni mert csak ezt követem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!