Hogy magyarázzam a családom hulyebbik felének a 16:4-es képarányt, hogy ne dühkitöréssel válaszoljanak?
Figyelt kérdés
Eddig volt a 4:2-es képarány és nem volt semmi probléma... most megjelent a 16:9 es és vannak adók amelykek már átálltak, s vannak amelykek még nem. Ha a TV-n beállítom, hogy minden adót 4:2-es képarányba sugározzon, akkor a 16:9-esek vannak nyúmjtva, s ha 16:9-esre állítom a tv-t akkor a 4:2 es képarányúak vannak nyújtva, apám kiverte a díszhisztit, hogy elbasztam a TV-ét, mert hol ezek a csatornák nyújtottak, hogy azok, b*szik arra, hogy mi a magyarázat, meggyősödése, hogy én b*sztam el a tv-t. Az ő TV-je fizikailag 16:9 es képarányt támogatja. Nem lehet sajnos minden csatornának külöm megszabbni a képarányát, mit tegyek, hogy ő is megértse, meg a nagymamám is panaszkodott... Idegbajt kapok tőlük, s nem hiszik, hogy nem én csesztem el :S 16/f2011. szept. 23. 17:47
1/3 anonim válasza:
Először: Nem 4:2, hanem 4:3.
Másodszor: ne nyújtást állíts, hanem két oldalt maradjon keskeny csík a 4:3-nál, ahogy régen alul-felül volt a 16:9-nél, úgy nem torzít.
Harmadszor: olvastasd el velük a magyarázatot valami internetes oldalon, vagy hívjanak szerelőt és magyarázza el ő nekik.
2/3 anonim válasza:
Hívjanak egy szerelőt, aki pár ezerért elmagyarázza ugyanezt, aztán megnyugszanak.......:)
Ez van sajnos, amíg nem lesz minden adás egységes, kapcsolgatni kell, a helyzetnek megfelelően.
3/3 A kérdező kommentje:
kösz, 4:3 :P
Csak szerelő lessz belőle :D
2011. szept. 23. 18:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!