Ez a PC milyen lenne netezésre? (win7 megy rajta? , vagy esetleg ubuntu? )
Úgynézki be fog kakálni a otthoni gép és ha alaplapi baja van akkor inkább veszek egy használt valamit, mert csak netezésre használjuk. 30 ér vettem p4, amd samtron 2ghz-es proci 1mag :-) 80 gb samsung vinyó, nos 2 éve elszált költöttem rá 26eFt-ot, de ha az alaplap elszáll az hótzihher hogy megy a kukába (vettem bele ramot is és most 2gb ddr2 figyel benne, ezt át tudom tenni az alul lévő gépbe?)
erről mi a vélemény:
Fujitsu-Siemens Esprimo E5600 SFF
AMD Athlon X2 3800+ processzor (s939, 2000 MHz)
1024 MB DDR-ram (4 ram slot - Dual Chanel)
80 GB HDD
Hagyományos méretű DVD olvasó
FSC D2264 alaplap
SiS 761 chipset
SiS 761 alaplapi vga vezérlő - 128MB osztott memória
1 x PCI Express x16 csatlakozás (alacsony profilú kártyához)
Realtek ALC655 alaplapi hang vezérlő
Realtek RTL8110 (10/100/1000) alaplapi hálózati vezérlő
2 x SATA vezérlő
6 x USB port
1 x IDE csatlakozás
1 x PCI Express x1 alacsony profilú kártyához
1 x soros (RS-232) port
1 x párhuzamos (LPT) port
2 x PCI slot alacsony profilú kártyákhoz
ára: 26 850 ,- Ft
Netezésre bármi elég. Persze ha a netezésbe beletartoznak a nagy felbontású netes videók, meg a Flash-játékok, akkor már más a helyzet.
Ami a Windows 7-et illeti, a processzor jó. Memóriából jobb lenne 2 GB, sőt a 64-bites változatnál 2 GB a minimum. A merevlemez elég. A grafikus vezérlőt nem ismerem, azzal esetleg lehet gond.
Valószínűleg ebben a gépben is DDR-2 memória van, így felhasználhatod a jelenlegieket.
Ha tényleg csak internetezésre használod a számítógépet, érdemes lenne elgondolkodni egy használt notebookon. 26 ezernél többe kerül, de sokkal kényelmesebb.
és ez????? flash játékokra is kell... (ennek az ára 37eFt)
Használt DualCore 3000 MHz / 1024 MB / 80 GB / dvd / pci-e
Pentium D-925 DualCore processzor (LAG775, 2x2MB L2 cache)
1024 MB DDR2 ram (4 ram slot, Dual Channel)
80 GB SATA HDD
Hagyományos méretű DVD meghajtó
Intel Q965G Express chipset
Intel GMA 3000 alaplapi vga vezérlő
1 x PCI-e x16 slot (alacsony profilú kártyához)
Realtek ALC260 alaplapi hangvezérlő
Intel 82566DM 10/100/1000 Gigabit hálózati vezérlő
2 x SATA vezérlő
8 x USB 2.0 port
1 x soros (RS232) port
1 x párhuzamos (LPT) port
2 x PCI slot (alacsony profilú kártyához)
1 x PCI Express x1 slot (alacsony profilú kártyához)
PS/2 portok
Ezek feltehetőleg irodai gépek. Az a baj velük, hogy integrált grafikai vezérlőjük van, ezeknek a teljesítménye komolyabb grafikai megjelenítésre nem elég. Szerintem akkor jársz a legjobban, ha veszel 5-10 ezer forintért egy használt videókártyát, és beleteszed. Ekkor az elsőnek említett gép ereje is elég lesz. De vigyázz, mert nem biztos, hogy mindegyik gépbe tehetsz videókártyát.
Egyébként egy használt alaplapot (ha az a rossz) néhány ezer forintért kapsz a jelenlegi gépedhez. Nem feltétlenül kell kidobni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!