Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért 35 perc mire feláll a...

Miért 35 perc mire feláll a windows? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Na az a helyzet hogy stopperel mértem, és 35 perc mire feláll a windows (windows 7 Ultimate). Szertném tudni hogy miért enyi idő mire, feláll a windows? 3 napja tapasztalom ezt a broblémát, mikor éppen facebook-on jártam és egyszer csak lefagyott a gép, se kép, se hang, (Dell Vostro 1015 tipusú laptop-ról van szó) a főkapcsoló megnyomására nem reagált a gép, ezért szabálytalanul, hozzan tartva a főkapcsolót kapcsoltam ki a számítógépet. Reset gomb meg nincs a gépen. Vírus nem valószínű, nem tudom, de nem valószínű hogy van, mert Avast! -ot idézem: "nem található fenyegetés" (teljes rendszervizsgálat) utána csináltam egy rendszerbetöltési vizsgálatot (ez az mikor a számítógép a windows indítása elött vizsgálja át a gépet) ott már talált hibás/fertőzött fájlok-at, azokat karanténba helyeztem. De utána windows folytatódott, de továbbra is 35 perc volt mire felállt a windows. várok-várok türelmesen, mire felállt a windows, utána megpróbáltam szabályosan, a start menüben, a "leállítás" -ra kattintva szabályosan kikapcsolni, ám ez nem jött össze, mert 1 óra 15 perc mulva is ezt írta ki: "kijelentkezés" 1 óra 52 perc mulva írta hogy "leállítás" utána nagynehezen 3 óra 21 perc alatt kikapcsolt a gépem. Másnap folytattam a kisérltet, ám egy kis variánsal. Amikor a rendszer betölti a lemezt, akoor nyomogattam az F8-at, kiatta a "a számítógép javítása... stb... bigyókat" először rá kattintottam hogy "hibakeresési mód" a windows elindúlt. Ám most 15 perc volt, mire bejöttek a felhasználók (vagyis nem ált fel a windows normálisan, vagyis egy felhasználói fiókba sem jelentkeztem be-amiből 2 van-) de utána kikapcsltam a leállítás menüpont alatt. Ismét indítom a windowst, ismét F8 -azok ám most a "windows indítási" stb izéra katintottam. (izé meg bigyó meg hogyishívják szavakat azért használok, mert már nem emlékszem minden szóra, és akkor ezekkel helyetessítem). d semmi, megint kikapcsolom a gépet, ám most a "számítógép javítása" -ra katintottam bejöttek ijen bigyók rá katintottam a "rendszer visszaállítás"-ra, mert mondom, ha ez nem, akoor nem tudom mi hozhatná helyre a gépet, jó, befelyeződött a folyamat (egy 1 héttel ezelötti időpontra állítottam vissza a gépet) de ez sem segített a gépemen, az utólsó reményem lessz az ujratelepítés, de ez a lehető legutolsó variáns, mert olyan információkkal van ellátva a számítógépem, amiket mégeegyszer nem szerzek meg! Akkor a feljebbiek alapján szeretném kérdezni, hogy miért 35 perc mire teljeskörűen feláll a windows-om, és hogyan lehetne ujratelepítés nélkül helyre hozni a hibát? Aki tud laptop szervízt, már annak is örülnék, hogyha annak a címét, vagy annak a telefonszámát/elérhetőségét ide leírná megköszönném!

ja igen, csökentett módú indításnál is rengeteg idő mire fel áll a windoes-om!

Ide még leírom a számítógép rendszeradatait!:

"Windows 7 ultimate

Copyright c 2009 Microsoft Corporation. Minden jog fentartva.

Rendszer

3,2 windows élmény index

Processzor Intel(R) Celeron(R) CPU 900 @ 2.20GHz 2.19 GHz

Telepített memória (RAM) : 2,00 GB

Rendszer típúsa: 32 bites operációs rendszer

DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

CPU tipúsa: intel pentium III Xeon, 2200 MHz (6X367)

Alaplap neve: Dell Vostro 1015

Alaplapi lapkakészlet: ismeretlen

Rendszermemória: 2012 MB

BIOS tipúsa: Phoenix (09/01/10)

Videókártya: Mobile Intel(R) 4 Series Expressz Chipset Family (800954 KB)"

Nagyjából ennyi, na de remélem nem hiába írtam ennyit, remélem kapok használatra méltó válaszokat, előre is kössz a válaszokat...

2011. aug. 8. 17:39
 1/9 anonim ***** válasza:
Eredeti a windóz?
2011. aug. 8. 17:49
 2/9 yuda ***** válasza:

Tényleg csak tippelni tudok, de próbának belefér:

- vírus lehet kirtott valamit, hiába a vírusirtó, attól ez előfordul.

Megteheted, hogy az eredeti dvd re nem újratelepítést, hanem javítást nyomsz és az helyrerakja elvileg a törölt fájlokat

Vannak úgynevezett boot lemezek, amivel bebootolsz, belemész a hibás rendszeredbe- pendriwe-ra, vagy dvd -re kiírogatod a fontos dolgaidat és jöhet az újratelepítés. Így adataid nem vesztek el.

2011. aug. 8. 17:51
 3/9 mate0117 ***** válasza:

kapcsold be várd meg.....

mentsd le a fáljaidat

telepítsd újra a Windowst (közben formázz le mindent..)

szerintem ezzel jársz a legjobban....

2011. aug. 8. 17:53
 4/9 A kérdező kommentje:

Teljes mértékben eredeti windows

Igen valószínű hogy az lessz, de nem tudom, hogy 100 GB -nyi dvd-t honnan szerzek majd

2011. aug. 8. 18:06
 5/9 anonim ***** válasza:
Vegyél külső merevlemezt.
2011. aug. 8. 18:09
 6/9 A kérdező kommentje:

jó az lessz, de tudtommal az nem olcsó, na mindegy,

de amikor ez megtörténik, letörlöm azokat az adatokat amit átmásoltam a külsó vinyóra, és akkor már csak azért is beviszem szervizbe, hogy megtudjam hogy mi a hiba, mer engem ez idegesít hogy nem tudom mi a hiba...

2011. aug. 8. 18:17
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a te gépednek semmi hibája sincs,én nem vinném szervízbe. A legvalószínűbb ,hogy a 100 GB letöltése során,valamikor megsérült a Windowsod. Ezt egy sima újratelepítés helyre tenné.
2011. aug. 8. 18:49
 8/9 A kérdező kommentje:
én nem mondtam h 100 GB-ot letöltöttem, csak kb ennyi adadom van a gépen ami nem lenne jó ha elveszne, egyébként 300 GB-t a vinyó, és abból 160 GB szabad memória, na de mind1 akkor is elviszem szervizbe, mert ez a hiba néhány napja van fennt, és a 100 GB fontos adat viszont már sokkal régebb óta meg van
2011. aug. 8. 19:13
 9/9 anonim ***** válasza:
okés,vigyed
2011. aug. 8. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!