Egy Arduino programozásának tanulásához, hogy kezdjek neki?
kezdőknek esetleg nincs valami magyar leírás ehhez? Nem ragaszkodom, a magyarhoz, csak gondoltam, hogy ha az alapokkal rendbe szeretnék lenni érdemes lenne magyar nyelven elkezdeni. [link] nagyon jó, de egy ehhez hasonló magyar leírás nincsen valahol?
előre is köszönöm!
először inkább a 8 bites AVR felépítését és architektúráját kéne megtanulnod programozni Assemblyben, azután jöhet a C.
ha már mindenféle perifériára tudsz programot írni, akkor jöhetnek az ilyen ardunio és hasonló fejlesztő panelek.
az úszást sem műugrásokkal kezdik tanulni.
Előző: Az arduino C-ben való programozása könnyebb, mint az Assembly, azért kezdik nagyon sokan ezzel.
Magyar leírást nem nagyon tudok, de bármilyen nyelvű programozáshoz szinte elengedhetetlen az angol. Angolul van ugyanis a legtöbb leírás, inkább azt tanuld meg. Ha meg nem megy, nézd át az alap példafeladatokat. Abból már egész szépen meg lehet tanulni a dolgokat. Nekem 3-ik nap már sikerült egy 6 kijelzős 7 szegmenses kijelzős voltmérőt készítenem multiplex állapotban. Mondjuk előtte már ismertem a PHP-t, arról áttérni bármire meg nagyon könnyű.
Programozni tudok 1-2 nyelven, legalább is az alapokat tudom.
Akkor melyik programot ajánljátok?
Az arduino saját programja a legjobb? vagy van annál hatékonyabb?
nem véletlenül mondom hogy az assembly-vel kell kezdeni a mikrokontroller programozást.
meg kell ismerned, milyen lehetőségek vannak egy processzorban, a saját nyelvén!
ha már értegeted mi miért működik, milyen bit mit állít be, hogy néz ki egy kommunikációs keret, csak azután tudsz, és érzed szükségesnek a C nyelvet, mert abban lényegesen könnyebb nagyobb programot írni
de ha úgy programozol C-ben, hogy ASMhez nem konyítasz, az a te bajod, gyorsan teletöltöd a flasht mindenféle terjengős C kóddal, meg csodálkozol miért kapsz bitelcsúszásokat a kommunikációban, vagyis nem úgy működik a programod, mint a szimulációban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!