A számítógép architektúrájának felépítésének tanulását milyen alapegységekkel célszerű kezdeni?
Figyelt kérdés
2-3 év múlva szeretnék felvételizni programtervező informatika szakra.
Ahhoz infóból szeretnék érettségizni.
Valamint jó alap programozásokat elsajátítani.
Ezért érdekelne ez a téma.
(Elég ha alap egységeket írtok, a többit kigyűjtöm magamnak)
2011. júl. 23. 23:28
1/4 Mugen válasza:
Szerintem ismerkedj meg a C programozási nyelvvel. Ha az megy akkor onnantól majd jöhetnek az Objektum Orientált program nyelvek. Szerintem ha rákeresel arra ,hogy számítógép architektúrák, akkor google számtalan találatot fog kidobni neked. De az egyetem nem csak erről fog szólni, matekul is tudnod kell majd :).
2/4 anonim válasza:
Andrew S. Tanenbaum Könyveit ajanlanam elsokoban.
Az hogy milyen nyelven kezdessz el programozni midn1. Szerintem a leg egyszerubbeket kozzul valasz, (megjegyeznem hogy erdemes erosen tipusos nyelveket elsajatitani elsonek. ) ajanlom a pascal-t. A lenyeg hogy az elmeletet tudd. Keress adszerk jegyzeteket (Adatszerkezetek és algoritmusok tárgy), vagy esetleg ajanlanam Donald Knuth: számítógép-programozás művészete c. sorozatot.
3/4 anonim válasza:
elozo vagyok: elfelejtettem szinten ajanlom hogy a matekot orrverzesig:)
4/4 anonim válasza:
elozo vagyok: elfelejtettem, szinten ajanlom hogy a matekot orrverzesig:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!