Járt már igy valaki? Nem tudom mit tegyek sokmindent
próbáltam és kékhalál!
ha a régi memóriákat visszatéve ismét működne minden, akkor meg is van a megoldás.
2011. júl. 14. 20:29
2/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom vissza tenni mert azokat cseréltem be!
1066Mhz-et nem támogatja, csak O.C.-vel. Elvileg ennek nem nagyon kellene hibát okoznia, de én most mégis erre tippelnék. Szerintem az új ramok okozzák a gixert. Ami biztos, hogy ez hardver hiba. De igazság szerintem elég sok minden lehet. Jó lenne ha ki tudnád szűrni egyesével az elemeket. Lehet például haldokló vincseszter is, amin folyamatosan sz@rnak be a szektorok. De mivel memória cseréd volt, így azt tartanám a legvalószínűbbnek. Esetleg próbáld meg hogy visszaviszed az üzletbe és megpróbálod becserélni 800Mhz-es ramokra, hátha nem okoz nekik gondot.
2011. júl. 14. 20:35
4/10 A kérdező kommentje:
a bios-t belőttem hogy a ram 800mhz-en menjen! akkor is kékhalálozott! vagy muszály a ramnak 800-nak lenni?
Hát igen, ezt írtam, hogy elvileg ennek nem kellene problémát okoznia. Én is 1600-as ramokat használok 1333-ra állítva és nincs semmi gond. De lehetséges, hogy a Te alaplapod valamiért ezt mégse szereti.
Az jutott még eszembe, hogy régebben láttam többször is olyat, hogy nem minden alaplap szeretett mindenféle memóriát. Bátyám gépe pl. állandóan befagyott a geil ultra ramoktól, pedig mindenféle formában stimmeltek. Aztán ahogy kicserélte kingmaxra teljesen megszűntek a fagyások, meg a kékhalál. Szóval ezt se zárnám ki, hogy valami kompatibilitási gond lehet.
2011. júl. 14. 20:47
6/10 A kérdező kommentje:
Direkt kingmax márkájú ramokat vettem bele, mert a 2x1gb is kingmaxvolt! tehetetlen vagyok mostmár!mivan ha nem a mhz a problem? nem cserélgethetem kedvemre a boltban! :\ meghalok gép nélkül!
van egy frankó program, orthos néven, keress rá, szedd le, van csak memória tesztelője is. első körben csak procit izzítsad, ha az okés akkor mehet tovább. lehet hogy alacsony a mem fesz egyébként, vagy rosszul állította be a lap az időzítéseket, nézd meg mi van ráírva, egy számsor p l7-7-7-19 nekem most a laptopban. ha ez jó, és az órajel is jó, mégis eldobja az orthos memteszt alatt, akkor egyessével teszteld. ha mindkettő halálozik vidd vissza hogy nézzék meg, és akkor ott okosabbak lesztek
2011. júl. 14. 20:51
Nekem is volt ilyen gondom, de öregebb géppel, és XP-ről volt szó... én ezt a választ kaptam itt gyakorin, egy próbát megér:
"Tedd fel a legújabb Intel INF driver-t!
[link]
Vagy csak távolítsd el (Vezérlőpult, Programok telepítése és törlése) az Intel Application Accelerator programot."
2011. júl. 14. 20:51
Ja és ez nekem 2heti próbálkozás és jó tanácsok után ez megoldotta a problémát
2011. júl. 14. 20:57
10/10 A kérdező kommentje:
Köszi az infókat! megpróbálom és irok hogy mi lett!
Kapcsolódó kérdések: