XP miatt videó kártya gondok?
Áprilisban vettünk vadi új számítógépet.
Tulajdonságai:
AMD Phenom II Quad-Core X4 4X3200MHZ AM3
AM3 64BIT,PCI-E
6144MB DDR3 RAM
1000GB SATA II HDD
20X dual layer DVD író
ATI RADEON HD6850 1024MB DDR5 DUAL DVI/HDMI DX 11.
, 5.1/7.1 HD audió
Nem értek a gépekhez de remélem ez elég infó. Probléma a következő: 2 hónapja a monitoron fel fel villant kis üzenet ,,no signal check signal cable". Kábellel nincs gond, minden bedugva. Pár héttel rá erre bekapcsoltam, és ezzel az üzenettel újra és újra kikapcsolt a gép el se jutottunk a bejelentkezésig. Új xp lett rárakva amivel eddig ment, és az informatikus ismerősöm szerint nincs baja a videó kártyának. Pár napja újra ilyen üzeneteket kapok és félek h megint összeomlik a gép. Eszembe jutott h az eladó azt mondta, hogy igazán win7el fog működni (xpvel most 64bit helyett 32bitet használ). Lehetséges h ez okozza gondot? H ezek az új gépek már ennyire a win7el kompatibilisek? Mielőtt megveszem szerettem volna pár véleményt. Köszönöm előre is!
ha már akkor jelentkezik a hiba mikor az op. rendszer még be se töltött akikor az nem okozhatja
milyen tápod van, valószínűleg kevés ehhez a géphez
Informatikus ismerősöd erre a gépre XP-t rakatott veled? Úristen... Az se vili, hogy hogy jött ki a 6GB memória (hogy ebből mennyit címez a 32 bites win, abba bele se megyek).
A gondot leginkább az okozhatja, hogy a táp nem bír elég kakót adni a kártyára, amely a terheléstől egyszerűen lekapcsol.
Szóval: milyen táp van benne?
Üdv:)
Én megnézném elsősorban A VGA kártyád segéd tápkábelét!!!
Esetleg nem elosztós módszerrel van rákötve ?
A rendszer most normálisan működik, az üzenetet teljesen változó időkben dobja be és kb 2 másodperc múlva helyreáll. De amikor már be se lehetett kapcsolni (ekkor lett újrarakva mert a szoftver elvileg hibás volt), az az előtti hetekben is ilyen üzeneteket kaptam ezért félek.
A tápról ezek az infóim vannak (nézzétek el ha nem a lényeget írom, de ennyire tényleg nem értek a géphez:
HKC modell SZ 400R
180V-264V/47Hz-63Hz
+12V max load 15A
+5V,+12V,+3,3V
Max Load 400W
Szóval szerintetek akkor ez okozta végig a problémát? Hát a tápra való igaz szerintem egyikünk se figyelt. Kissé el vagyok már keseredve, hogy h lépek egy megoldás felé és újra ez jön vissza...nagyon köszönöm a segítséget, remélem igazatok van!
Ettől függetlenül a Win7et ajánlanátok hozzá? Csak h melyik irányba lépjek előbb azért kérdem.
Mindenképpen 64 bites operációs rendszert használj, ugyanis 32 bites Windows-ok csak 4gb memóriát tudnak megcímezni. Ebbe a videókártya memóriája is beleszámít!
XP-ből szerintem nem érdemes 64 biteset használni, szóval térj át 64 bites Windows 7-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!