Wacom Bamboo Fun digitális rajztáblám van: hogyan lehet vele rendesen rajzolni?
A rendes rajzolás alatt úgy értettem, hogyan lehet ezzel a rajztáblával merev vonalakat rajzolni, pl. görbe vonalat vagy teljesen egyenes vonalat a Photoshop CS5-ben. Ha lenne monitoros rajztáblám, akkor azzal könnyebben rajzolnék, csakhogy az rettentően drága.
Küldök is példának egy videót és egy képet is.
http://www.youtube.com/watch?v=29qJ4m2dq3c
A videón látszik, hogy az alkotó szépen bánik a vonalakkal. Neki Wacom Intuos3-as rajztáblája van.
És itt van a képe is. Jól látszik a vonalrajzolás:
Van-e valamilyen beállítási lehetőség a PS CS5-ben vagy a Bamboo-ban? Úgy emlékszem, egyszer sikerült beállítanom a vonalrajzolást úgy, hogy ha a girbegurba vonalat rajzolok, azt automatikusan szebb vonallá alakítja.
Remélem, érthető volt a kérdésem.
Hát nem biztos, hogy tökéletesen megértettem, mit akarsz, vagy még aktuális, de próba cseresznye. :D
Hát az, hogy hogy lesz egyenes, vagy görbe a vonal szerintem inkább gyakorlás kérdése. :D
A képen pedig ha arra gondolsz, hogy egyenletes a vonal, akkor lődd ki a nyomásérzékenységet, állítgasd kicsit, az ilyen karakterrajzoknál, rajzfilmfiguráknál nem nagyon van rá szükség a kontúrokhoz. :)
A videóban egy színezett sketch látható, a vonalakkal kapcsolatos utómunka nélkül, az csak határozott kézmozdulatok kérdése.
A képen, viszont már a vonalakkal van valamilyen utómunka, de a PS-ben nem vagyok túl tájékozott, GIMP-ben még nagyjából tudom, hogy kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!