Mi a "slideshow" magyar megfelelője?
Egyetértek Veled, hogy a fotómontázs nem a tökéletes kifejezés, jobb ötlet hiányában használtam. A montázs szó jelentését tekintve meglévő, kész dolgokból alkotni valami újat; ha így nézzük, akkor jó.:) Persze, senki sem fogja ilyen részleteiben elemezni már.:))
A diaporáma lehet, hogy jobban fedné a valóságot, de annyira ritka szó, ha azt írtam volna rá, tényleg senki nem tudta volna, mit tartalmaz a DVD.:)
Nálam az zárta le a témát, amikor kifejezetten igényes esküvői szolgáltatásokat nyújtó cég oldalán láttam következetesen használni a "zenés fotómontázst". Nyilván ők sem akartak "slideshow"-t írni, és valószínűleg ugyanezt a kört bejárták már előttünk, amig erre nem jutottak. Látván, hogy igényes valakikről van szó, elfogadtam a verziójukat.
Én is a diaporámát tartottam a legközelebbinek, de ott nem csak egymást váltó fotók voltak, hanem egymásra vetítés is, és az volt az igazi hatás.
Ma már a slideshowban csak egymás után fűzött képeket látunk, így hívhatnánk esetleg kép- vagy fotóláncnak, de ez is hülyén hangzik. A számítógépes világban már sokmindennek nincs magyar megfelelője. Átvesszük, és nem születik rá magyar szó.
képsor vetítés?
A dia nem jó elektronikus képekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!