Mi okozza és hogyan lehet megszüntetni a "system failed, CPU test" hibaüzenetet?
Pár nappal ezelőtt este váratlanul áramszünet volt, a gép ekkor be volt kapcsolva. Másnap reggel - ekkor tért vissza az áram, az áramszolgáltatóról ennyit... - elindítottam egy játékot, és amikor csatlakoztam a szerverre, hamarosan egy gépies női hangtól hallhattam a hibaüzenetet: "System failed, CPU test". Ez folyamatosan ismétlődik, amíg ki nem lépek a játékból.
Ugyanez a helyzet az összes flash-videóval (youtube, megavideo), sőt, a Skype videóbeszélgetéssel és időnként már különösebb grafikai igénybevétel esetén is!
A gépben egy nVidia Geforce MX440-es kártya üzemel, 512 MB, 1300 MHz proci. Sajnos nem vagyok nagy számítástechnikai szakértő, így gőzöm nincs, hogyan tudnám megszüntetni a problémát. Próbáltam drivert frissíteni, de legújabb van fenn. A BIOS beállításokban is vacakoltam, ám miután majdnem rosszabbra fordítottam a helyzetet, inkább nem nyúltam bele súlyosabban. Szerintetek mit kéne tennem, hogy végre ne forduljon többet elő ez az idegesítő üzenet?
sajnos nem tartom kizártnak, hogy az áramszünet ilyen formán kárt tett a gép valamely (táp, proci, videókártya) részében. Próbáltam megvizsgálni a Core-Temp nevű programmal, hogy milyen hőfokon üzemel a processzor, de nem kaptam választ, valószínűleg nincs érzékelő az alaplapon.
A linket is igen hasznosnak találtam, ott említik is a BIOS beállításokban a Voltokat. Talán egy ott végrehajtott helyes beállítás is megoldás lehetne, de nem merek belenyúlni, mivel nem tudom, mi a helyes beállítás.
Túl sok a lehetőség, sajnos.
Egyelőre egyébként üzemzavar nélkül bírja a masina, bár egyre gyakrabban és egyre kisebb igénybevételnél is jelentkezik a zavaró hangüzenet... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!