Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Szétszedhetem a gépet, és...

Szétszedhetem a gépet, és összerakni? (ram, vidikártya, stb. takarítás céljából, és összerakni)

Figyelt kérdés
Ha szétszedem,akkor nem kell a procinak a tetejére a hőelvezető paszta,vagy mi az? nem kell semmi hozzá? csak szét akarom szedni,meg összerakni.tudom mi hová tartozik,mi mi benne...12 éves vok,egyedül megcsinálhatom?ne vegyek hozzá semmit?
2011. jún. 19. 09:58
 1/10 anonim ***** válasza:

Pasztát vegyél, vagy kérj egy havertól!

Ha előtte csinálsz róla néhány fotót, akkor tudni fogod, hogy mit hova (esetleg színes szigszalaggal, vagy cérnával is megjelölheted, hogy melyik madzag melyik alkatrészhez megy) kell tenni.

A lényeg, hogy a csavarhúzóval csak óvatosan, ha megcsúszik, lehet, hogy átvágsz néhány áramkört az alaplapon vagy valamelyik alkatrészen.

2011. jún. 19. 10:01
 2/10 anonim ***** válasza:
Szétszedheted, összerakni sem vészes, mert adja magát. A procira egy kis borsónyi paszta jót tenne. Viszont a hűtőjét nem olyan egyszerű leszedni, főleg ha újabb fajta,
2011. jún. 19. 10:05
 3/10 A kérdező kommentje:
értem...most majd hoznak új gépet...meg szeretném nézni(megnézem) biosban hogy megérné-e abba ramot venni...nem tudom...ebbe a gépbe kettő 256 mb-os ram van...ha azt megérné felújítani..mert ez a konfig nagyon kicsi...akkor nyugodtan kivehetem a ramot?hogy fogjam meg?halottam egy olyat,hogy ne markoljam meg...a 2 élénél...de akkor hogyan szedem ki?
2011. jún. 19. 10:07
 4/10 A kérdező kommentje:
régi fajta...nem új,ahogy mondom jó régi a konfigom :/
2011. jún. 19. 10:08
 5/10 eNerdzsy ***** válasza:

Nem éri meg takarítás miatt szétszedni egy gépet, mert utána érintkezés hibák is előfordulhatnak.

A legegyszerűbb, ha leveszed az oldalát és kifújatod a port belőle anélkül, hogy a ram-okat meg a videokártyát kiszednéd.

A processzort pedig tényleg csak akkor szedd le az alaplapról, ha cserélni akarod mert akár egy apró elektrosztatikus kisülés is tönkre teheti.

2011. jún. 19. 10:19
 6/10 anonim válasza:
Egyetértek az utolsóval. Takarításhoz elég a burkolatot levenni és kiporszívózni, vagy levegővel kifújatni.
2011. jún. 19. 10:23
 7/10 A kérdező kommentje:
értem.majd ahogy írtam is jön egy gép...ramhoz nem kell ilyesmi semmi?csak azért kérdem,mert nem vagyok bennne biztos.rendben,akkor nem szedem szét...de egy másik gépbe lessz ramom,akkor teszek bele,mert nincs benne...muszáj neki valami ilyesféle paszta,vagy megfogási tanács?
2011. jún. 19. 10:24
 8/10 anonim ***** válasza:

Annyira nem kell tőle betojni, de ha szétkapod, akkor a procira érdemes lenne friss pasztát tenni (borsónyi szétkenve). De sztem ne fogj hozzá, elég oda a porszívó is ügyesbe. Nagyon ne merülj bele.

Ez az elektrosztatikus kisülés valós dolog, de ha a fürdőszobában, vagy egyéb párásabb környezetben nyúlsz hozzá, még kisebb a veszélye. Anélkül sem kell halálra aggódnod magad. Kibírnak ezek sok mindent.

Én ennyi idősen a walkmanomat szedtem ripityomra, meg raktam össze, hajrá szerelgetőském!

:)

2011. jún. 19. 10:28
 9/10 anonim ***** válasza:

A ramnak, meg a két oldalán az élét fogd meg, ha mindenáron kiveszed. Érintkezési hiba(összezsírozod a kezeddel) lehet belőle max. De nem olyan veszélyes az sem.

A régibe nem fogja megérni új ramot venni, esetleg vatera és társain. Ha két egyforma van benne az a legjobb, ha meg még műxik is rendben, nem szabad nagyon piszkálni.

Az új meg valszeg már nem lesz köszönőviszonyba sem a régivel (ddr/ddr2/ddr3.. stb.).

2011. jún. 19. 10:32
 10/10 anonim ***** válasza:

Takarítás céljából nem kell darabokra szedni a gépet, elég ha a két oldalát leveszed, kiviszed, és kifújod a port.

Sűrített levegő Acme 400ml

[link]

2011. jún. 19. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!