Hogyan mondjam meg a nyomtatónak, hogy milyen sorrendben nyomtassa ki a lapokat?
Szeretnék kinyomtatni egy könyvet. Úgy terveztem, hogy félbehajtott lapokat csinálok, amiket aztán összeragasztok ilyen módszerrel mint a videóban: [link]
Csakhátugye először rá kellene nyomtatni a szöveget. Ezt még egyszerűen megoldanám: az egyik oldalára a lapnak az 1. és a 4. oldalt, a másik oldalára pedig a 2. és 3. oldalt.
Viszont én tovább bonyolítottam az életemet, mert mindenáron A/7-es méretű könyvet akarok, így egy A/4-es lapra 8 oldal fér el + a hátulján is nyolc. Ekkor ilyen sorrendben kell nyomtassam: a lap egyik oldalára 2, 3,6,7,10,11,14,15 oldalakat, a másik oldalára pedig a 8,5,4,1,16,13,12,9 oldalakat, ebben a sorrendben. Remélem érthető. :/
A kérdés már csak az, hogy hogyan... Egy internetes program segítségével át tudnám így rendezni az oldalakat, de egyrészt hamar belezavarodok, másrészt 250 oldalról van szó, szóval beletelne egy egész napomba.
Valaki tudna ajánlani egy programot, amivel be tudnám állítani ezt a sorrendet, és így nyomtatná ki?
file--> place -így bejön a szöveg
először beállítani az oldalakat new documentnél
Facing Pages (oldalpár) bepipálva
a lapméretet és a szövegmezőt kikisérletezni, ua.legyen, mint az eredeti
master oldalon létrehozni a beállításokat (ez végigmegy)
a master oldalból lehet majd "lehúzni" az új oldalakat
de hosszúnál
pages-->insert pages (beilleszteni annyi oldalt, amennyi kell
a nyomtatásnál lehet beállítani, hogy melyik oldal, kétoldalas hogy legyen
ill. drag&droppal cserélgetheted előtte és a nyomtatásnál már csak azt, hogy 2 oldalas legyen
ez sok idő-nem tudom,hogy lehet ezt gyorsabban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!