Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért használ ilyen sok...

Miért használ ilyen sok RAM-ot a számítógépem?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Tegnap és ma elég sokat ment a gépem mert lanoztunk haverommal és ma kikapcsoltam a gépet vagy 3 órára. :D Miután visszakapcsoltam azt vettem észre, hogy az 1GB RAM-ból 700 MB használ a gép. Semmi nincs megnyitva minden kivan kapcsolva. Néztem a Feladatkezelőt ott se láttam semmit ami ennyi memóriát enne. Vírusírtót is nyomtam, de az se talált semmit. Lehet a ramom szétsűlt? Mit tegyek valaki segítsen?!
2011. jún. 13. 23:16
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy hardveres hibáról lenne szó, inkább valami az operációs rendszerrel lehet.

Milyen operációs rendszert használsz?

Eddig kb. mennyit használt?

A feladatkezelőben sehol sem jelzi ezt a nagy RAM használatot???

Próbáld meg újratelepíteni, az valószínűleg megoldja.

2011. jún. 13. 23:48
 2/9 A kérdező kommentje:
Windows 7 et használok eddig kb. 300 MB használt ha ment a net az msn a winamp meg ilyenek. Windows 7 hez tudom h minimum 2 GB kéne majd veszek is csak nemértem h miért lett a duplája ram használatának. Újratenni a Windows-t nem szeretném mert nemrég lett újratéve és már kedvem sincs hozzá. Valami más tipp? Feladatkezelőbe holnézzem hogy valami nem-e használ sok ramot? Lehet rosszhelyen néztem...:D
2011. jún. 13. 23:53
 3/9 deeev válasza:
addig vedd le a win aerot (témát) egyszerűre az valamelyest segít
2011. jún. 14. 00:36
 4/9 A kérdező kommentje:
Semmit nem segített! :S
2011. jún. 14. 10:23
 5/9 anonim ***** válasza:
Task Manager -> Resource Monitor -> Memory fül -> Itt kiírja, hogy mi mennyit használ, alul láthatod az értékeket. A Standby (utolsó előtti) értéket nézd. Mit mutat?
2011. jún. 14. 11:20
 6/9 A kérdező kommentje:

Nem használ minden sokat. Mind1 veszek új memória kártyát nemsokára csak nemtudom mennyi fér a gépembe.

[link]

Itt az alaplapom. Most csak 2GB RAM fér a gépembe vagy 2x2GB RAM?

2011. jún. 14. 11:43
 7/9 anonim ***** válasza:

Miért nem az ASUS oldalán nézed?

Ott világosan ez áll:

(Note: Due to chipset limitation, this motherboard supports a maximum of 2GB total memory)

Összesen maximum 2GB.

2011. jún. 14. 12:48
 8/9 A kérdező kommentje:
Megéri venni bele 2 GB ramot vagy inkább új gép?
2011. jún. 14. 12:53
 9/9 anonim ***** válasza:

Az tőled függ... az oldalon, ahonnan a fetebbi linket küldted 8-9000Ft 1GB DDR memória. (Persze van drágább is és olcsóbb is. pl. iponon 6000 körül vannak az olcsóbbak.)

Egy új alaplap/proci + 2GB memória kb. 30000Ft Intel esetén (olcsó 1155-ös alaplap, G620 proci és egy olcsó fajta 2GBos DDR3 memória) És ennél olcsóbb AMDnél, kb. 20-27000ft (AM3 alaplap, Athlon II X2 250 proci, és ugyanaz a memória)

Szóval szerintem jobban megéri legalább ezekből újat venned... de ezek alapján már te kell tudd, hogy mennyit akarsz költeni. :P :)

2011. jún. 14. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!