Egy torrentes oldalról szeretnék XVid -es avi kiterjesztésű filmet letölteni aztán egy DVD- re rárakni. De hogyan csináljam?
Melyik a legmegfelelőbb program hozzá? és ha jol tudom xvid-es filmet nem lehet rátenni. már próbáltam filmet kíirni de akkor a hangot sose játszotta le, miért?
HA lehet lépésről lépésre leírnátok hogy hogyan csináljam
convertxtodvd
megnyitod a fájlt, majd az írás gombra kattintva átkonvertálja, és kiírja.
Ezt úgy érted, hogy leszedsz egy filmet, aztán dvd-formátumba akarod konvertálni? Vagy a levett filmet nem tudod normálisan lemezre menteni már eredeti formátumban sem????
(dvd-re azt teszel, amit akarsz -meg persze ami ráfér, csak lehet, hogy adatírás funkciót kellene választani)
Mivel az xvid fájlkiterjesztés a kodekre utal, biztos, hogy az (asztali) DVD lejátszód tudja ezt?
Kvázi: ha a számítógépen a DVD-ről lejátszva, ott sincs hang?
Úgy, hogy a közismerten, nagy általánosságban AVI-nak hívott fájlok nem "egyformák". Az avi csak egy úgynevezett konténerfájl, amiben különböző kódolású hang és videofájl van (vagy pl. akár több hang is).
A te fájlod annyiban más, hogy mivel xvid a kiterjesztése, nyilván azért, mert az xvid kódolással készült.(De ha átírod Avi-ra, akkor sem változik semmi.)
Szóval, ha az asztali DVD lejátszó nem ismeri az xvid kódolást, akkor nem fogja lejátszani.
Sajnos a köztudatban a divx-es lejátszó azt jelenti, hogy lejátszik avi-t, pedig ez nem így van. Ha a lejátszó ismeri azt a kódolást, amivel az avi készült, akkor lejátsza, ha nem, akkor nem. Tulajdonképpen ez a számítógépen is így van, ezért telepítenek egyesek kodekekek, vagy használnak olyan lejátszót, ami alapból tartalmazza, mint például a VLC Player.
Az asztali lejátszókat - már amelyiket lehet - csak firmware frissítéssel lehetne esetleg rávenni újabb kódolású filmek lejátszására.
köszi a segítségeket de megoldottam :))
átkonvetáltam .vob kiterjesztésre és tökéletesen müködik :DD
köszi azért hogy segítettetek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!