Elvesztettem a laptopomat. Van esély arra, hogy lenyomoztatom? Azt hallottam lehet ilyet. Többi lennt.
MSI márkájú laptopomat pár napja a vonaton felejtettem...
Azt hallottam hogy a gépekben van valami chip,amivel a rendőrök le tudják nyomozni,ha ellopják vagy elveszik ilyesmi.Tudtok erről mondani valamit?Tavaly vettem,nemtudom hogy lehet e benne ilyen chip.Amúgy már végigtelefonáltam a vasutállomásokat de nem találtak ....
Köszi a válaszokat
Kétlem, hogy lenne benne bármi ilyesmi.
Abban pedig biztos lehetsz, hogy a rendőrség a füle botját se fogja megmozdítani érted.
Hát,nem akarlak elkeseríteni,de egy MSI-t ha elveszítesz,az elég gáz.Amúgy ha nem kéz alatt vetted,akkor meg kell legyenek a papírjai,ha megvannak a papírjai,abban benne kell legyen a gyári száma,az alapján szerintem rendőrségen keresztül,megkeresve a netszolgáltatódat le lehet blokkolni rajta mindennemü nethez kapcsolódó tevékenységet.
Ha pedig a net blokkolásra kerül rajta,akkor -valljuk be- még a legdrágább hardverrel felszerelt gép is értéktelenné válik előbb-utóbb,ugyanis nem frissül az oprendszer,nem frissül a vírusirtó.Szolgáltatón keresztül szerintem el lehet kapni a tolvajt.Hacsak nem volt olyan hülye,hogy mondjuk az első tóba,folyóba dobta.
Azért pár kérdés:
Le volt jelszavasítva rajta pl. a belépés?
Hogy felejthetted ott?
Az ember ilyesmit,értéktárgyat nem szokott csak úgy vonaton,buszon,állomáson felejteni.
Igen volt rajta jelszó nemtud belépni csak ha ujrateszi a gépet,de akkor már nem fér acuccaimhoz,de azért szeretném visszakapni.Leraktam magam mellé és amugy is sok cuccunk volt ,nem vettük észre hogy ott maradt..vadbarom vagyok tudom.:S A netszolgáltatón keresztül valamit lehet akkor csinálni elvileg?
És köszönöm az eddigi válaszokat!
@10:51
A mobilnetet blokkolhatják, de a wifit nem tudják. Különben is, akár jelszavas akár nem, első dolgom lenne újrarakni, ha találnék egy laptopot.
Hű, atyám! :-S
Annak lába kelt, az tuti. :-S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!