Most kaptam egy új laptopot, és még "szűz", nincs rajta operációs rendszer. Fel szeretném telepiteni a hozzá kapott operációs rendszert. Próbáltam én magam feltelepiteni, de nem indult automatikusan. Segitene valaki?
FreeDOS alatt fut a laptop és ehhez nem értek.
Tudna valaki tanácsot adni, hogy mégis hogyan tudnám feltelepiteni a hozzá kapott operációs rendszert vagy másat?
Először is a gép indulásakor be kell lépned a BIOS-ba, ezt a DEL vagy F2,F12 gombokkal érheted el, ott kiválasztod a boot priorityt, vagyis, hogy miről bootoljon be elsőnek, oda beállítod a dvd-drive-odat.
Ezután restart majd kéri hogy nyomj meg valamilyen gombot ezután betölti és magától megy a többi.
Asus, az elejen 3 lehetoseg kozul tudok valasztani.
1. az hogy fusson a gep ugy hogy mindent ami "benne van" felismer fullon
2. az talan hogy az elozoeket beolvassa de halozat nelkul
3. az hogy siman fut FreeDos alatt
Ilyet meg nem lattam es tanacstalan vagyok
Csokkentett mondban csak akkor futhat ha mar van rajta operacios rendszer, mint mar mondtam csak FreeDos alatt fut,
nekem kellene valahogyan elinditanom a windowst hogy fusson a telepito.
Valahogy igy
D:\>setup.exe
Értem, hátén még igazából sosem láttam FreeDost, úgyhogy passz..
Egyébként, ha ez is valamilyen oprendszer, akkor ha elindítod, akkor a dvd-ről is el tudod indítani elvileg.., mint egy sima progit, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!