Szerintetek érdemes laptop hűtőt venni?
Bizonyos esetekben van értelme. Ha a géped már elmúlt 1 éves és még nem szedted szét hogy kitakarítsd akkor tedd meg, vagy ha nem értesz hozzá akkor kérj meg valakit aki már csinált ilyet, esetleg szakembert. kis segítség: [link]
Egy rendszeresen tisztított, karbantartott notebooknak nem szabadna túlmelegednie. Nem írtad hogy hány fokos az a "nagyon felmelegedés". A HP-k hűtésével nem szokott gyárilag gond lenni.
De ha tényleg tiszta a notebookod belülről is és melegszik akkor lehet rajta segíteni hűtővel. Sokat segíthet akár az is ha megemeled a notebookodat valamivel hogy alatta jobban áramoljon a levegő és így több hideg levegőt tudjon beszívni.
Aktív hűtőt is vehetsz persze. Az olcsóbbakat kerüld, de túl drágát sem éri meg venni. Lehetőleg olyat keress amelyik a hideg levegőt a notebookod beömlőnyílásához fújja, (a beömlőnyílásnál legyen a venti) ha pont ilyet nem találsz akkor olyat vegyél amelyben 1 nagy ventilátor van.
Aki ilyen gonddal fordul hozzám, annak egy kérdést teszek fel először: mikor volt utoljára takarítva?
Legtöbben néznek nagy szemekkel, aztán elmagyarázom nekik, mit kell(ett volna mr jó rég) a noti fenekébe dugni (fent). Ha ezután még mindig melegszik, akkor megoldás lehet jól szellőző szoba (nálam -20°C az eredmény csak ezzel), hogyha ölben használod, akkor nem közvetlenül, hanem valami kemény lapot teszel alá, így nem tömíted el a nyílásokat, vagy a fent leírt fenékmegemelés. A noti hűtő csak végső megoldás, és nem minden típusnak használ.
én most vettem nemrég egy elég jó laptopot...
gta 4 ezés közben már eléggé melegszik :)
vettem hozzá komoly 3500ft ért egy cooler master hűtőt és azóta tök hideg.....
ha játszol vagy ilyesmi akkor ajánlom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!