Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Szerintetek érdemes laptop...

Szerintetek érdemes laptop hűtőt venni?

Figyelt kérdés
Van egy HP Compaq laptopom,és szuper csak nagyon felmelegszik-főleg tavasszal,nyáron.Kicsit féltem attól hogy emiatt nehogy komolyabb belső baja legyen..olyanok véleményére lennék kíváncsi,akinek van, használ ilyet és esetleg tud nekem abban segíteni, hogy milyet vegyek. Köszönöm!
2011. máj. 21. 22:50
 1/5 anonim ***** válasza:

Bizonyos esetekben van értelme. Ha a géped már elmúlt 1 éves és még nem szedted szét hogy kitakarítsd akkor tedd meg, vagy ha nem értesz hozzá akkor kérj meg valakit aki már csinált ilyet, esetleg szakembert. kis segítség: [link]

Egy rendszeresen tisztított, karbantartott notebooknak nem szabadna túlmelegednie. Nem írtad hogy hány fokos az a "nagyon felmelegedés". A HP-k hűtésével nem szokott gyárilag gond lenni.

De ha tényleg tiszta a notebookod belülről is és melegszik akkor lehet rajta segíteni hűtővel. Sokat segíthet akár az is ha megemeled a notebookodat valamivel hogy alatta jobban áramoljon a levegő és így több hideg levegőt tudjon beszívni.

Aktív hűtőt is vehetsz persze. Az olcsóbbakat kerüld, de túl drágát sem éri meg venni. Lehetőleg olyat keress amelyik a hideg levegőt a notebookod beömlőnyílásához fújja, (a beömlőnyílásnál legyen a venti) ha pont ilyet nem találsz akkor olyat vegyél amelyben 1 nagy ventilátor van.

2011. máj. 21. 22:57
 2/5 anonim ***** válasza:

Aki ilyen gonddal fordul hozzám, annak egy kérdést teszek fel először: mikor volt utoljára takarítva?

Legtöbben néznek nagy szemekkel, aztán elmagyarázom nekik, mit kell(ett volna mr jó rég) a noti fenekébe dugni (fent). Ha ezután még mindig melegszik, akkor megoldás lehet jól szellőző szoba (nálam -20°C az eredmény csak ezzel), hogyha ölben használod, akkor nem közvetlenül, hanem valami kemény lapot teszel alá, így nem tömíted el a nyílásokat, vagy a fent leírt fenékmegemelés. A noti hűtő csak végső megoldás, és nem minden típusnak használ.

2011. máj. 21. 23:09
 3/5 A kérdező kommentje:
éértem.hú,akkor megpróbálom kitisztítani,vagy inkább ráveszem bátyámat,hogy ne én tegyem tönkre.ha ez sem segít,akkor agyalok tovább a hűtőn.bár ahogy így belegondolok,1,5 éves a gép,és nem emlékszem hogy az elején is ennyire melegedett volna.tehát köszönöm!hát látszik hogy lány létemre semmit se tudok róla :D
2011. máj. 21. 23:35
 4/5 mate0117 ***** válasza:

én most vettem nemrég egy elég jó laptopot...

gta 4 ezés közben már eléggé melegszik :)

vettem hozzá komoly 3500ft ért egy cooler master hűtőt és azóta tök hideg.....

ha játszol vagy ilyesmi akkor ajánlom :)

2011. máj. 22. 11:30
 5/5 A kérdező kommentje:
azt hiszem szükségem lesz rá,köszi! :)
2011. máj. 22. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!