Külső winchester formázása, biztonsági mentése?
Van egy külső winchesterem, amin filmeket, családi képeket, zenéket,és játékokat tárolok. A mai nap is átszerettem volna erre a lemezre másolni egy 6 gigás fájlt, azonban nem engedte, mert ezt írta ki:
Nincs elég hely a lemezen.
Írási hiba: csak az NTFS fájlrendszer támogatja a 4 GB-mál nagyobb fájlokat
Kicsit utána nyomoztam a dolgoknak, mivel tudtam, hogy hely még bőven van a lemezen (152 giga szabad helyet jelez rajta). Több helyen írták, hogy ilyenkor a külső winchestert kell megformázni a sajátgépben. Ezt is megtaláltam és már indítanám el, amikor a gép kiírja, hogy ilyenkor minden adat el fog veszni a lemezről. A problémám az, hogy ezen 55 gigányi adat van, amik nekem nagyon fontosak. Nincs annyi felesleges dvdm, hogy mindegyik adatot külön rámentsem. Ilyenkor mi a teendő? Szeretném megformázni a külső winchestert,hogy 4 gigánál nagyobb fájlokat is kezelni tudjon, de adatot sem akarok elveszíteni. Valami biztonsági mentést nem lehetne csinálni?
Valami biztonsági mentést lehet csinálni,de az ugyanazt jelentené,mint átmásolni valahova a lemez tartalmát,ami ugye a méret miatt problémás.
Ez a program át tudja konvertálni a lemezt NTFS-re,úgy,hogy az adatok is rajtamaradnak:
Elsőnek: Olvasd el végig a leírást az oldalon.
: Figyelem! A műveletek során adatok törlődhetnek le a merevlemezről, ezért előtte érdemes biztonsági mentés készíteni a legfontosabb adatokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!