Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miden operációs rendszer...

Miden operációs rendszer ugyanolyan jó (tovább lent)?

Figyelt kérdés
Lap-Topot/notebookot szeretnék venni.De észrevettem hogy már nem csak a windows operációs rendszer van (ne nézzetek hülyének) már régen vettem számítógépet :)Olyat szeretnék amire már telepítve van az operációs rendszer így kevesebb a gond a beüzemeléssel.De látam hogy sok gépnél már DOS meg hasonló mád operációs rendszerek vannak.Azokon ugyanúgy futnak a programok mint a windowson legyen az a program egy játék vagy bármi?
2011. máj. 5. 17:49
 1/3 anonim ***** válasza:
A DOS egy harinc+éves rendszer, és nem futnak rajta azok a programok :D Azért adják azt hozzá, mert ha Windowst adnának, akkor az benne lenne az árában. Ha van valami ismerősöd, akkor biztos rá tudja tenni a Windowst, ezen ne múljon!
2011. máj. 5. 17:55
 2/3 anonim ***** válasza:

Minden operációs rendszer más és más... a programok pedig általában csak egy op.rendszerre íródnak (persze van már rengeteg kivétel is), de szerintem a programokat amiket használsz Windowsra írták meg.

A DOS amit láttál, az valószínűleg a FreeDOS lesz. Ennek nincs grafikus felülete, csak egy parancssor! (bár léteznek hozzá grafikus felület féleségek)

Másik változat a Linux. Na ez jóval jobb a DOSnál. Itt a legtöbb disztribúcióban van egész szép grafikus felület (jól beállítva sokkal használhatóbb, mint a Windows-é, és akár szebb is lehet.) Bár ezt meg kell szokni, és legalább egy kicsit rá kell jönni, hogy mit hogy kell.

És végül a Windows. Gondolom ezt használtál eddig.

Amúgy mindegy, hogy milyen van a laptopon, te lecserélheted másikra, vagy akár többet is hagyhatsz rajta egyszerre. :)

2011. máj. 5. 18:03
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi :) én is valahogy így gondoltam :) akkor veszek windowsosat:D
2011. máj. 5. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!