Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Van valamilyen módja annak,...

Van valamilyen módja annak, hogy sérült DVD-lemezről "megmentsük" a tartalmát?

Figyelt kérdés

Kislányom mese DVD-iről lenne szó, amik sajnos olyan karcosak, hogy akadnak, illetve már el sem indítja a lejátszó... :-(

Tudtok valamilyen megoldást?

2009. márc. 7. 09:40
 1/4 anonim ***** válasza:
A csikarásnál vékonyan kend be fogkrémmel. Nem vicc! Azért nem játsza le rendesen, mert a csikarásnál (ami a védőrétegen van) megtörik a fény (lézer, ami olvassa a DVD-t). Ha bekened fogkrémmel, akkor kitöltöd az üres részt és nem fog megtörni a fény. 1 lejátszást kibír, még lemásolosd. Ezt a tippet nekünk az informatika tanárunk mondta.
2009. márc. 7. 10:19
 2/4 anonim ***** válasza:

Létezik az IsoBuster amit erre a problémára találtak ki> [link]

...viszont hallottam már, hogy felpolírozzák a karcos lemezt, és ismét jó lesz...de, még nem probáltam....

2009. márc. 7. 11:21
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi szépen! Meg fogom próbálni! Viszont van még valami... Eredeti, másolásvédett lemezekről van szó...

Arra gondoltam, a gépemre kellene feltenni, és onnan kiírni újra. Tudtok segíteni?

2009. márc. 7. 16:45
 4/4 anonim ***** válasza:

Több prg van, de egyszerűen kezelhető a DvdShrink. A mostani gondolom 6-7 GB-os filmből mészít egy 4,3 GB körüli filmet(másolás védelmet feloldva), amit kitudsz írni normál dvd lemezre, 99%-os minőségben>>DvdVideo(!!!) formátumban. Elsőre a Full Disc módot használd! A kész anyagot kiírás előtt nézd meg valami lejátszóval, hogy működik-e? (PowerDVD, GomPlayer..stb)

Leírás> [link]

2009. márc. 7. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!