Van első világháborús témájú PC játék?
Sajnos akármennyire hihetetlen is, de az első világháború érthetetlen szinte teljesen feldolgozatlan téma a játékiparban.
Van összesen kettő darab első világháborús FPS játék, ami évek óta fejlesztés alatt áll, nem tudni, kijönnek-e:
Az egyik a Verdun - [link]
A másik a Trenches - http://www.youtube.com/watch?v=rQ9nwHTeRG8
Ezek ígéretesnek tűnnek, én várom őket, de olyanok, mint a kutya vacsorája, mindig elmaradnak.
A már említett Darkest of Days elég szépen megrajzolt környezetben és realistán mutatja be az első világháborút ugyan, de csak néhány pályán, mert nem ez a fő témája. Viszont lehet géppuskával lőni, tüzérségi állást védeni, gáztámadást átélni, mindezt a keleti(!) fronton (végre nem ragadnak le a nyugati frontnál, hanem tovább tekintenek azon túl) tehát nagyon jó, csak kevés, nem (vagyis nem csak) ez a játék alapvető témája. Mindenesetre több a semminél.
Van egy turret diffense jellegű stratégiai játék:
Toy Soldiers - http://www.youtube.com/watch?v=lgnB2RZviGw
Erre azt mondhatom: egész szép.
És tudok három olyan játékról, amikhez a felhasználók készítettek házilag gyengécske minőségű, de legalább még így is hiánypótló mod-okat ezzel kapcsolatban.
Az egyik a Battlefield 1918, a másik a Blod & Iron (egy Mount & Blade mod), illetve a harmadik a WW 1 Source (egy Half-life 2 mod)
Illetve pont most fedeztem fel a Company of Heroes játékhoz egy nemrég készült ingyenes mod-ot, a The Great War nevezetűt. Már töltöm is.
És igen, megdöbbentő, de ez a _teljes_ felhozatal az elmúlt évtizedből, amiről csak nekem ismeretem van. Ami kimaradt, az pár 2D-s stratégiai területfoglalós játék, és rengeteg repülős. Nem tudom, talán a játékfejlesztők azt hiszik, hogy az első világháború lövészárkai nem nyújthatnak pörgős, akciódús játékmenetet - pedig a Darkest of Days-ben bizonyították, hogy ez téves.
Ui.: most fog megjelenni egy indie játék is, de az olyan méltatlanul vacak, hogy inkább nem szólok róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!