Miért nem tudok belépni a BIOSBA?
"megnyomom az F2- és a setup-ot adja be"
Mármint a BIOS setupot? Akkor beléptél. Vagy miféle más setupot ad/vársz?
@legendavagyok01
--------------------------
Az XP hivatalosan nem támogatja az AHCI -t, az újabb javítócsomagok nem oldanák meg a problémát.
@Kérdező
-------------------
A Del -el sem lép be? Biztosan időben megnyomod? Már indulás után folyamatosan szaggatva nyomogasd.
Ha sehogy sem sikerül, akkor integráld bele a SATA drivert a telepítőbe. Itt egy leírás hozzá:
Az IDE kompatibilis mód amúgy sem ajánlott, mert a SATA merevlemez ekkor elveszti a SATA-val járó többletszolgáltatását (pl. NCQ), és a sebessége is korlátozva lesz.
P.O.C.
Biztosan igazad van, azt hittem legalább az sp3-as lemezekbe (nem a szervízpackra gondoltam)beintegrálták (hiszen "házilag" sem nehéz),de ha hivatalosan nem foglalkoztak vele, hát nem.
Köszönöm a helyreigazítást.
Az XP a telepítés megkezdése előtt elbabrál egy kicsit a géppel. Eközben valahol azt hiszem alul kiír valami olyasmit, hogy az általa nem támogatott HDD esetén nyomd meg a nemtudommelyik gombot és helyezd be a HDD gyártójának a lemezét, amin a drivere van.
Azt meg a vinyód gyártójának a honlapjáról letöltheted ha létezik.
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha így működne a dolog.
14:44 vagyok.
Elírtam. Nem a vinyó gyártója, hanem az alaplap gyártója lemeze kell, amin az XP-hez a SATA drivere van. (De elehet, hogy ott figyel az alaplapod dobozában egy floppy, amin rajta van.)
@14:44
-----------------------
Igen így is lehet, méghozzá az F6 gombbal. De sajna csak floppy -ról lehet, mert csak az A:/> meghajtót fogadja el. Az pedig laptopnál nem játszik.
És igen, az alaplapon lévő SATA vezérlő az érdekes az pedig a déli hídon van. Ahhoz hogy linket is tudjak adni, tudni kéne pontosan milyen Acer -ről van szó.
Amúgy az újabb típusok többségét, már nem is lehet IDE kompatibilis módba állítani a BIOS-ban..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!