Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi kell ahhoz, hogy audio...

Mi kell ahhoz, hogy audio kazettás magnóról átalakítsam a hanganyagot pl mp3-ba?

Figyelt kérdés
Számítógép van,tehát milyen program és hogy mivel csatlakoztassam össze őket és hova dugjam a nem tudom mit?
2011. ápr. 5. 16:04
1 2
 11/13 legendavagyok01 ***** válasza:

Magnókazetta digitalizálása

A kazettás magnón túl egy 3,5 mm-es Jack kábelre is szükség lesz. A kábel egyik végét a magnón a fejhallgató kimenetbe, a másikat a hangkártya line in (vonali bemenet) bemenetére, ami általában kék színű. Ha nem látható ilyen bemenet, akkor a mikrofon bemenetre csatlakoztatható, amit rózsaszínnel jelölnek. Ha nem színezett a bemeneti nyílás, a csatlakozók melletti ábrák mutatják, melyik mire való. Le kell ellenőrizni, hogy számítógépünk látja-e a magnót, a hangbeállításoknál található a vonal- vagy hangbemenet. Mielőtt elkezdődne a felvétel, meg kell nézni, hogy a használt bemenet nincs-e elnémítva, ami a hangkártya konfigurációs programjánál ellenőrizhető.

Elkezdhető a felvétel, amihez szükség van egy hangrögzítő alkalmazásra is. Ehhez a Windows hangrögzítője is elegendő, de ezzel kizárólag elindítani és leállítani lehet a felvételt.

Az ingyenes Audacity tökéletes erre, és később lehet manipulálni a felvételt, pl. zajcsökkentés:

[link]

Szükség van még a Lame mp3 codecre is.

[link]

Indítható a magnó, majd a programban a rögzítés. Mentsük el mp3-ként.

Audacity használata lépésről-lépésre:

[link]

2011. ápr. 7. 18:25
 12/13 legendavagyok01 ***** válasza:

Ja, egyébként a linkem oldala tökéletesen működik, az nem az én hibám, ha valakinek baja van a gépével.

Egy böngészőn+telepített flashplayeren kívül semmi nem kell a megjelenítéshez.

2011. ápr. 7. 18:29
 13/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segitséget.Én az életbe is ilyen vagyok,ha valamihez nem értek szólok előre,hogy hülye vagyok hozzá,mert tapasztalatból tudom,hogy ha valami természetesnek tünik nekem,az lehet a másiknak totál érthetetlen.Talán ugy tudnád ezt megérteni,ha azt mondanám,hogy minden magyar fiu tud focizni.Ez természetesnek kéne lennie,de nem az,mert a magyar fiuk 170 centivel kosaraznak inkább.Persze ez nem jelenti azt,hogy aki focizik,az ért is hozzá.Szóval mégegyszer köszi a segitséget és türelmed.
2011. ápr. 7. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!