Linux (opensuse 11.4) eltávolítása, hogyan? (bővebben lent)
Open 11.4 van a gépemen, de nagyon nem jön be, semmit nemtudok rajta csinálni, és szeretném visszatenni rá a windows, de sehogy sem akarja, megnehezíti a dolgomat h ugyan felkínálja h letölt egy kiegészítőt amivel megnyitná az exe fájlokat, de ehhez is kéne internet hogy letöltse, de sajnos nem lát netet, se vezetékest se wifit :/
vagy esetleg ha valahogyan kitudnám nyitni a dos ablakot és onnan leformázni, csak kérdés hogyan nyitom ki?
vagy egy másik gépről letudnám-e formázni a hdd-met?
elég sürgős a dolog, jövőhétre kellene már a gép, köszi előre is a válaszokat
nem olyan egyszerű, mert a win nem tud mit kezdeni az ext fájlrendszerrel
először egy bootolható partícionáló programmal ntfs-t kell csinálni
ezzel próbáld meg:
Hiren's BootCD
A win-fos CD alkalmatlan linux eltávolításra, nem tud mit kezdeni az Ext3-al. Leformázza, de nem tud települni rá, ill. nálam a partíciós táblát format után nem tudta értelmezni.
Ugyanez a helyzet, ha beteszed egy másik gépbe, és ott a winfos belső format D: parancsával formázod.
2.Megoldást javaslok: 1. HirenBoot cd-vel helyreteszed a winyót, majd telepíted. (szerintem macerás, + túl sok opció egy laikusnak)
2.Én ezt alkalmaztam: Egy másik gépbe berak, és ott egy rendes Partició kezelő programmal formázod le, ami felismeri az EXT3-at, pl Partition Magic Xp alatt, Win 7-re is van egy jó,nevét nem tom :D
Nekem ezzel működött. Ezután már simán felmegy Windows.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!