Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen számítógépes alapokat...

Milyen számítógépes alapokat kéne megtanítanom egy teljesen kezdő felhasználónak?

Figyelt kérdés
Körülbelül még életében nem ült számítógép előtt. Miket tanítsak meg neki először?
2011. ápr. 1. 17:04
 1/4 anonim ***** válasza:

hát, szakszavakat, mit hol keressen, pl ezt az oldalt, számítógép tulajdonságait, funkcióit, pl számológép, e-mail nézés, netezés, gombok használata a billentyűzeten, start menü gombot pl én nagyon sokszor használom, alt+tab hasonlóképp, aztán billentyűkombinációk (kontrolcé kontrolvé), nem tudom milyen gépe van/lesz, de start menü használata, ott az elemek elhelyezkedése, (start menüben lévő kereső használata), alapvető fájltípusok, tehát az alapok, esetleg valami gépírással foglalkozó oldalt is mutathatsz neki.

meg nagyon fontos még az internetezéssel kapcsolatos dolgok elmagyarázása, pl.: java, javascript, flash, LINK!, URL!, urlshortening(url rövidítés), böngészők, azok kiegészítői, mire kattintsunk / mire nem, könyvjelzők/kedvencek, mi is egy oldal, !KERESŐK HASZNÁLATA!(NAGYON FONTOS), főleg Google.

Aztán, ha az alapok megvannak, mehetsz pl Facebook, (iwiw), MyVIP bemutatása, vagy így alapból közösségi oldalak.

kb ennyi szerintem, ezt talán még az anyám is tudja :D

2011. ápr. 1. 17:11
 2/4 anonim ***** válasza:
kihagytam a YouTube-ot, az Origo-t, Index-et, Köpönyeg.hu-t, időkép.hu-t, tehát a vezető (magyar) híroldalak, időjárás-előrejelző oldalak, stb
2011. ápr. 1. 17:12
 3/4 anonim ***** válasza:

ezeken nézelődj, biztosan kapsz (képes) segítséget:

A gépkezelés alapjai

[link]

[link]

[link]

2011. ápr. 1. 17:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem legjobb ha tudja hogy mi az a fekete/fehér doboz a "számítógép" mellett(Ahogy mamám mondani szokta.). Tanítsd meg vele mi a bináris számrendszer. Aztán egy kis elektronikai tudás után rájöhet a buszok rejtelmeire, és legvégül megtaníthatod vele hogy mi az a program. És utánna áss bele szerintem az operációs rendszer használatába!
2011. ápr. 1. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!