Milyen számítógépes alapokat kéne megtanítanom egy teljesen kezdő felhasználónak?
hát, szakszavakat, mit hol keressen, pl ezt az oldalt, számítógép tulajdonságait, funkcióit, pl számológép, e-mail nézés, netezés, gombok használata a billentyűzeten, start menü gombot pl én nagyon sokszor használom, alt+tab hasonlóképp, aztán billentyűkombinációk (kontrolcé kontrolvé), nem tudom milyen gépe van/lesz, de start menü használata, ott az elemek elhelyezkedése, (start menüben lévő kereső használata), alapvető fájltípusok, tehát az alapok, esetleg valami gépírással foglalkozó oldalt is mutathatsz neki.
meg nagyon fontos még az internetezéssel kapcsolatos dolgok elmagyarázása, pl.: java, javascript, flash, LINK!, URL!, urlshortening(url rövidítés), böngészők, azok kiegészítői, mire kattintsunk / mire nem, könyvjelzők/kedvencek, mi is egy oldal, !KERESŐK HASZNÁLATA!(NAGYON FONTOS), főleg Google.
Aztán, ha az alapok megvannak, mehetsz pl Facebook, (iwiw), MyVIP bemutatása, vagy így alapból közösségi oldalak.
kb ennyi szerintem, ezt talán még az anyám is tudja :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!