HDMI kábelel össze lehet kötni számítógépet, Plazma TV-vel? Mert most probáltuk és nem jelzi a gép pedig mindkettön van HDMI bemenet! GeForce 8400 GS videokártyám van.
Nekem ezzel van összekötve, tehát lehet.
Az már más kérdés, hogy mindent jól be kell állítani ehhez.
Nálam 3 lehetőség van, mindegyik be van kötve, de egyszerre csak 2-t kezel a Win7. Vagyis amikor bekapcsolom az erősítőt, hogy áttegyem a képet a kivetőre, akkor kikapcsol a D-sub kimenet. (A HDMI és a DVI megy együtt, de mehetne másik kettő is, csak így van beállítva.)
Nálad is arra gyanakodnék, hogy egyszerűen nincs használatba véve a HDMI, azért nem szól semmit. Külön be kell állítani, hogy az asztalt kiterjessze, vagy másolja át oda is. Ez oprendszer függő, windózokban a képernyő tulajdonságai környékén találod, vagy ha a kártyádhoz van spec. felület, amit a driver mellé telepített, akkor onnan is elérhető általában.
Telepítsd fel a kártyádhoz a legfrissebb drivert. Ezután kösd össze a HDMI kábellel a gépet és a tévét. Nyisd meg a videokártyád drájverének beállítópaneljét (valószínűleg lesz egy ikonja a tálcán, a gyorsindító eszköztáron), és keress a tévére vagy külső monitorra vonatkozó beállításokat. Négyféle beállítás lehetséges:
- csak a monitorodon lesz kép,
- csak a tévén lesz kép,
- Windows asztal kiterjesztése (a két kijelző egyszerre működik, két külön képet mutat, mintha a Windows asztalod elkezdődne az egyiken és folytatódna a másikon),
- klónozás (ugyanaz a kép jelenik meg mindkét kijelzőn, a felbontás pedig valószínűleg beáll arra az értékre, amelyik a két kijelző közül a kisebbik natív felbontással bír).
Válaszd azt, amelyik jobban megfelel. Én a klónozást szoktam választani, amikor filmet nézünk a plazmán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!