Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan kell képernyőfotót...

Hogyan kell képernyőfotót késziteni?

Figyelt kérdés
küldenem kellene valamit,amit igy kell megcsinálnom,de fogalmam nincs hogy kell,sose csináltam.Azt tudom hogy a printscreen billentyűvel kell,de hiába nyomom,nem másolja át.És még egy kérdésem lenne,hogy mi a különbség aközött,hogy képernyőfotót csinálok,vagy kijelölöm és bemásolom?Nem ugyanaz végülis?
2011. márc. 30. 21:31
 1/7 anonim ***** válasza:

A print screen gomb csak a vágólapra másolja.

Nyisd meg a Paint-et, vagy más képszerkesztőt, majd ctrl+v vagy szerkesztés/beillesztés, majd pedig mentsd el a megfelelő formátumban.

2011. márc. 30. 21:42
 2/7 A kérdező kommentje:
de hogy kerül a képszerkesztőbe amit másolni akarok?Az oké hogy ott már majd szerkesztés-beillesztés,de előtte mit kell csinálni azzal amit másolni szeretnék?Kijelölni,vagy mi?
2011. márc. 30. 21:54
 3/7 anonim ***** válasza:

A PrintScreen billenyűt megnyomod (ez a vágólapra~a gép memóriájába) ideiglenesen menti, majd a megnyított paintba beilleszted (akár jobbegérgomb, lenyíló menü Beillesztés; akár a CTRL és a V gomb lenyomásával), majd a kép mentése.

Ha csak az éppen használt ablak képét szeretnéd, akkor az Alt és a PrintScreen billenyűt együtt nyomd meg.

2011. márc. 30. 22:37
 4/7 A kérdező kommentje:

köszönöm,már sikerült,csak még lenne egy problémám.Nem tudom hova menti,mert nem ir ki semmit.Ha kimásolom,és majd beiilesztem,úgyis jó?Meg ezt irták nekem akinek küldeni kell:

A formátumnál jpg, gif vagy png formátum választása.

Ajánlott a jpg.

(A Paint alapból bmp-be ment, ami nem jó!)

ez nekem magas...most akkor mit csináljak?Milyen formátum??

2011. márc. 30. 23:08
 5/7 A kérdező kommentje:
na,már ez is sikerült szerencsére!Köszi mégegyszer!
2011. márc. 30. 23:19
 6/7 anonim ***** válasza:

A paint abban menti amit választasz (de ajánlott a jpg).

Képformátumokrol itt olvashatsz, olvasd el!

[link]

2011. márc. 31. 02:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Próbáld ki a Greenshot nevű ingyenes programot. Ez a Printscreen lenyomására egy keretet rak a képernyőre, amivel be tudod fogni a menteni akart területet. Enter után megkérdi, hova és milyen formátumban mentse. Tehát ez nem a vágólapra másolja, hanem mappába, így nem csak egyesével szedheted a képeket. Mert a vágólap csak az utolsót tartja meg, azt is csak a gép kikapcsolásáig
2011. márc. 31. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!