Miért van az, hogy sok nagy nevű játékhoz alapból készítenek cseh meg lengyel szinkront és úgy adják ki, a többségüknél pedig magyar felirat sincs?
Üdv:)
akkor elmondom itt Magyarországon egy picit mások a törvények. Jogi alapja van annak hogy nincs magyar szinkron a játékoknál ,pedig lehetne !
Tehát Ahhoz hogy egy szinkron stúdió letudja szinkronizálni a játékot ,meg kell kapnia a forráskódokat
és még egyéb engedélyeket.
Ha meg csak úgy maguktól leszinkronizálnák ,két dolog jönne szoba
1:Engedély nélküli szoftver módosítás és perek perek hátán!!
2:Egy 12 000 Ft értékű játék kb kerülne 32 000 Ft -ba
Bár léteznek lelkes amatőrök akik saját szakállra szinkronizálnak játékokat de sajnos azok ,magyarán mondva kereskedelmi forgalomba a büdös életbe nem kerülnek:(
És pénzük sincs a jogokat megvásárolni ,ugyanekkor a profi szinkron stúdió meg színészeket alkalmaz nem kevés pénzér.
Végezetül amivel én nem értek egyett ugyan is léteznek,kis hazánkba játékszoftver fejlesztők pl:
invicitus
Tehát ezeknek a cégeknek a megfelelő profit kapcsán érdemesebb angol nyelven kiadni egy 100% ig magyar játékalkotást mit magyarul ugyan is a Magyarországon kívül a külföldi piac meg se venné !
Sajnos:(
Hát, kár :( Jó lenne ha több játék jelenne meg magyar felirattal én speciel az Assassin's Creed sorozatnak örülnék nagyon, mert érdekes a története, de nem teljesen értem :(
Köszönöm a válaszokat.
A Crysis 2-ből én a limited editiont vettem meg, az került 9 890 Ft-ba, a sima kiadás 8 990 Ft-ba kerül, plusz szállítás (CD Galaxisnál!). Létezik még egy úgy nevezett Nano Edition, amit csak az 576 oldalán láttam és 40.000Ft-ba kerül. Nem semmi.
azert nem csinalnak szinkront mert nincs piac ra, az emberek tobbsege lewarezolja valahonnet mivel penzt nem ad ki jatekert.
PL itt kint angliaban offline mediaban is toljak a jatek reklamokat pl ujsagokban tvkben.. most nezd meg magyarorszagot.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!