A gép a következő üzenettel indított: Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key..., és nem töltötte be a Windows-t. Mit jelenthet ez?
HA a kislemez van beállítva első boot próbálkozáshoz, akkor lehet van a gépedben egy olyan, amiről nem tud bootolni, tehát vedd ki!
Ha nincs kislemez akkor, talán lemerült a gombelem a gépben és "elfelejtette" a BIOS beállításokat a gép.
Az üzenet azt jelenti, hogy nem talált olyan eszközt, amelyről elindulhatna. Lehet, hogy haldoklik a winchester. Sürgősen mentsd le a fontosabb adatokat!
Lehet bizonytalan érintkezés is az oka: tehát kirángatni minden kábelt a winchesterből, majd ugyanúgy(!) visszadugni, és a szélesebb kábelt ugyanúgy az alaplapból is kihúzni, majd vissza (óvatosan! Nem elgörbíteni az érintkezőket).
De lehet, hogy tényleg nem idíható floppy maradt a gépedben. Nem jó ötlet, vírus lehet rajta. Nem árt a CMOS setupban (induláskor, még a Windows előtt kell gombokat nyomogatni hozzá) beállítani, hogy a winchesterről akarjon indulni.
Ne a meghajtót vedd ki, csak a floppyt a meghajtóból!
A setup-ban pedig be kell állítani, hogy ne a floppy legyen az első, amiről indulni szeretne. Sajnos, ha elfelejti a setupot, sokszor ez lesz az alapbeállítás. Nekem is legalább havonta be kell állítanom egy gépet, mert mindig átállítja magát.
press a key=nyomj 1 gombot :)
am nekemis ez a hibám de nekem sehogyse akar elindulni... pedig már jó ideje itt babrálgatok... ://
Nekem is ugyan ez a bajom a mostani gépemmel..de érdekes,hogy ha az emlékezetem nem csal régebben ehhez vettem egy uj 320 as vinyot és akkor is ezt csinálta...hogyan lehet kiszúrni ha alaplap a hiba ?
Amugy az alaplapom Asrock K7 Upgrade 880 van.Memoria tetszet most csinálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!