Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan érhetek el egy windows7...

Hogyan érhetek el egy windows7 alatt megosztott nyomtatót egy windows98-as géppel?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A konkrétumok: Megosztás mindenhol be van kapcsolva. Hálózat hibátlanul ki van építve. Egy munkacsoportban van a két gép. A jelszavas védelem ki van kapcsolva a win7-es gépen.

Win98 alatt ha a hálózatokat nézem, látom a win7-es gépet, de mikor belépnék, azt írja, a hálózat nem támogatja a kiadott parancsot.

A hálózaton van egy harmadik gép, egy windowsXP SP2-es, nyomtatóval, arra a nyomtatóra tudok nyomtatni. A nyomtatók hardvere mindenhol fel van rakva, 98-ason és win7-esen is.

Win7-es gépen megosztottam a nyomtatót. A win7-es gépről látom a win98-as gépet, sőt ha átrakom a nyomtatót a 98-asra és megosztom, a Win7-es látja a nyomtatót, de csatlakozni nem tud rá.

Azért kell így megcsinálni, mert a WIN7-es gép és a 98-as egy irodában vannak, az XP külön iroda és nem kicserélhető.

Próbáltam átrakni a win7-est ugyanabba a munkacsoportba mint amin az XP van, de nem történt változás. A 98-as gépen net is van szintén hálózatról, tökéletesen működik, az XP és a 98 között még filemegosztás is operál.

Próbáltam volna fix IP-re csatlakozni (a nyomtató IP címére) de ez az átkozott mintha nem rendelkezne IP-vel. A WIN7 nyomtatóellenőrző-tesztlapja nem írja az IP-t.

Jelzem, ha a a win98-as gépről megpingelem cmd-ben a Win7-es gép IP-jét, a win7 minden csomagot fogad.

Nem tudok semmit megnézni az XP-s gépen, másik iroda.

Nem tudom lecserélni a win98-at, gyenge a gép.

A vírusirtó nem szól bele, se a tűzfal.

Minden hardver rendben van mindkét gépen.

Nem tudom lecserélni a WIN7-et sem.

A hálózat egy városi önkormányzat tulajdona, én csak szerelek.

Két napja izzadok a problémával, attól tartok lehetetlenség nyomtatót megosztani win98 és win7 között.

Ja, a nyomtató típusa HP LaserJet 1020.

És nem vagyok őrült :D

2011. márc. 16. 14:10
 1/2 anonim válasza:

Igen, a win98 és a win7 vagy (vista) nem bírja egymást.

Ezt tapasztaltam én is. Megoldásként én linuxon egy cups szervert vettem fel, ami gond nélkül közvetít a kit windows között, azóta nincs problémám. :)

Mivel van xp-d annyit megtehetsz, hogy a nyomtatót felveszed az xp alatt (a win7-est is és a win98-ast is) és ezeket megosztod az xp-n, így a win98 alól nyomtatsz az xp-n megosztott win7-es nyomtatójára illetve fordítva is...

Kicsit megtekertem..., de remélem érthető.

csak így mennie kell az xp-s gépnek , hogy "tolmácsoljon2 a két windows között.

Azért durva hogy a win98 és a win7 és vista nem kompatibilis ennyire egymással, és a linux meg szépen lekezeli és irányítja őket....

2011. ápr. 5. 10:00
 2/2 A kérdező kommentje:

Ez mind király, de mint említettem, nincs hozzáférésem az XP-s géphez :S

Végül is úgy oldottam meg, hogy mondtam a hölgyeknek, hogy szaladgáljanak át a másik irodába a nyomtatványaikért, vagy beszéljék meg azzal az irodával, hogy az ő lapjaikat félreteszi aztán majd mennek érte. Eddig floppyn keresztül szórakoztak, annál ez is jobb.

Köszi a választ.

2011. ápr. 6. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!