Megbolondult a gépen. Bekapcsol, de rögtön utána kékhalál és leáll. Mi lehet a baj? Többi lent.
Kedves kérdező.
Nekem is volt régen ugyanilyen problémám, és általában csak egy vírus okozta. A szervízben egyszerűen 2-3000FT-ért újratelepítették, és kész. Semmi alaplaphiba, semmi bios módosítás. De azt nem értem hogy az egyik válaszoló miért írta azt, Cmos resetet kell csinálni. Ha a számítógépet használó személy nem állítgatott át semmit a BIOS-ban, akkor ott valószínüleg minden rendben van, mivel az csak úgy nem állítódik el. Úgyhogy kedves kérdező, az én szerény véleményem szerint egy újratelepítés megoldhatja a problémát.
Az utolsó vagyok még mindig.
Valamelyik válaszoló linkelte be az alábbi linket:
Mindössze csak annyi a probléma vele, hogy a kérdezőnek az operációs rendszer nem töltődik/bootol be. A számítógép maga elindul, csak az operációs rendszer( jelenesetben Windows XP Professional) nem tud betölteni. Egy egyszerű újratelepítés orvosolja a problémát.
Amit a kérdező leir, az nem kékhalál jelenség! Ujra kell telepiteni az op. rendszert /XP-t, W7-et, de talán az ingyenes Linux-ot kellene rátenni, vele kipróbálni/
Az "igazi" kékhalál jelenségek és okok széles skálájáról itt lehet sokat olvasni:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?kategoria=18&keres..
Nagyon szépen köszönöm a sok-sok választ. Sajnos nem vagyok tatai, de mindenképpen elviszem szervízbe.A csökkentett módot is próbáltam, semmi.Egy utolsó kérdés: Ugye azt meg tudják oldani, hogy ne törlődjön le semmi a gépről az újratelepítéskor? Mert hallottam már olyat, hogy minden elveszett újratelepítéskor. De ez nekem hatalmas veszteség lenne, mert annyi minden van a gépen ami fontos, hogy azt el nem tudjátok képzelni, szóval tényleg nagyon fontos lenne hogy megmaradjon minden rajta.
Bocsi, hogy ilyen sokat kérdezek.Tényleg nem nagyon értek az ilyen dolgokhoz.
A programok elusznak.
Levelezések: Ha internetes leveleződ van /gmail, freemail, indamail, citromail stb.../, a neten maradnak, ujratelepités után bejelentkezéskor mind megtalálod.
Ha levelezőprogramod/Outlook, Thunderbird, Outlook Express stb.../is van, az is uszik, abból ki lehet menteni a leveleket vagy ha kevés van, átküldöd egy internetes levelezőbe. Ha ilyen nincs, érdemes regizni egyet.
Az adatokat /data/ Te is lementheted. Ha ráfér CD-re, ha nem fér rá, akkor DVD-re. De kérésre a service ezt is megoldja.
Tehát meg tudják azt oldani hogy lementenek mindent és visszarakják?
Nem tudjátok hogy mennyiért csinálják?
Az utolsó válaszolótól kérdezném, hogy mit akar ez jelenteni: 'állitsd vissza a gépet'?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!