Miért nem érzékeli a gép az cd-meghajtót?
Fel kéne telepíteni az XP-t egy seagate 20 gigás vinyóra, de nem tudom mert nem látja a gép a cd-meghajtót amiben van az xp telepítő cd-je.
Rakosgattam a jumper a vinyón és a cd-meghajtón is, a biosban is be van normálisan állítva a bootolás, de semmi.
Ha érzékelné az a meghajtót tudnám én telepíteni simán, de valamiért ez van.
Fogalmam sincs mi lehet a probléma.
Szerintetek?
Nézd át mégegyszer!
A lejátszó jól van jamperelve? ne vágd rá kapásból hogy igen. Nézd meg, mozgasd meg a jampert, hogy érintkezzen is. Akárhogy van jamperelve ( master, slave), úgy is van kábelezve? Ezt is nézd meg. Ha igen, mozgasd meg a kábelek mindkét végét. Az alaplapnál is, meg a lejátszónál is. Ha rendben találtál mindent, indítsd ujra a gépedet, és a BIOS ban nézd meg, hogy ott látszik e a meghajtó, és annak látszik e, aminek jamperelve van? Ha minden okés, akkor hadd menjen. Persze mindennek ellenére is lehet még hiba, de általában ezzel rendbe jön.
jól van kábelezve és juperelve is szerintem, mert a 60 gigás maxtorral működik a dolog, csak nekem meg nem erre kéne telepíteni.
ezzel a seagate-tal nem tudom miért nem működik, lehet, hogy túl régi? mert ahonnan hoztam, ott abban a matuzsálem gépben működött a cd-meghajtóval együtt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!