Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy lehet cd-n lévő adatokat...

Hogy lehet cd-n lévő adatokat megsemmisíteni anélkül, hogy sérülést okoznék?

Figyelt kérdés
Hallottam, hogy a telefon a cd közelébe kerül elvileg elvesznek az adatok róla?Ez igaz?Bocs ha rosszúl tudom.És ha nem van valami más ötletetek.Köszi
2009. febr. 9. 20:20
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
80%
Ez nem igaz. Sérülés nélkül nem fog menni.
2009. febr. 9. 20:32
 2/17 anonim ***** válasza:
75%

Semmilyen módon nem fogod tudni eltüntetni fizikai sérülés nélkül.

Elvileg, ha még nem lett lezárva a CD, akkor átírható úgy, hogy a normál programok nem olvassák le. De az adat akkor is ott van, és célprogrammal leolvasható.

A mágnes pedig csak az ÚJRAÍRHATÓ CD esetén hatásos - azt pedig ugye törölni is lehet, és nyilván a tied nem ilyen.

2009. febr. 9. 20:39
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
A CD-n, kialakítástól függően beégetett (CD-R) vagy préseléssel felvitt (CD-ROM) árkok vannak - az adatokat tehát, bármily furcsa is, kvázi mechanikus úton tárolják. Ezért aztán csak mechanikai sérülés hatására tűnhetnek el róla adatok.
2009. febr. 9. 20:39
 4/17 anonim ***** válasza:
69%

Lehet kapni PC-be építhető CD törlő egységet. Narancssárga színű és mindenféle CD-R DVD-R lemezen átírja az összes bitet 1-re, tehát mechanikai sérülés nélkül megsemmisíti a lemezen tárolt adatokat.

Cégeknél használják főként. Ára kb. 4-10e ft között van.

2009. febr. 9. 21:05
 5/17 anonim ***** válasza:
87%
Mágneses dologgal tuti nem tudod letörölni, hiszen a CD optikai úton tárolja az adatot. Sérülés nélkül esélytelen. Felülírni az adatokat is csak az újraírható (CD-RW) lemezen tudod gyári CD-re és CD-R lemezre ha egyszer felkerül valami az ott is marad, sérülés nélkül nem lehet eltüntetni. Egyes gagyi CD-k képesek elfelejteni az adatot egy idő után. Sőt Brazilliában van egy bizonyos gomba, ami megtámadja a CD felületét, azzal esetleg lehet.
2009. febr. 9. 21:34
 6/17 anonim ***** válasza:
70%

Nem tudom, ki pontozta le a válaszom az újraírható CD-ről... gratulálok.

A CD-t tényleg lehet úgy "törölni", hogy 1-essel végig felülírod - de mi értelme? Ilyen alapon össze is törheted, és akkor is csak a legjobb profik fogják TALÁN olvasni (Kürt - és akkor, ha csak kétfelé törted). Sokkal olcsóbb.

Vagy olyan szegény vagy, hogy a pár 100 ft-os CD egy részét még használni akarod utána?

2009. febr. 10. 00:45
 7/17 anonim ***** válasza:
70%
De mint mondtam csak újraírhatót tudod felülírni a gyárit és az írhatót nem.
2009. febr. 10. 09:00
 8/17 anonim válasza:
100%

Kedves utolós válaszoló!

Nwm azért akarok letörölni egy cd-t mert nagyon szegény vagyok csak akinél van ez a cd, vannak rajta olyan adatok tőlem amivel visszaélhet, de hagyjuk ez már egy másik kérdés lenne, szóval nem a pár 100 Ft-on van a hangsúly!!!Sorry

2009. febr. 10. 14:35
 9/17 anonim ***** válasza:
90%

Már kétszer lepontoztak - minden jót kívánok ennek az IQ bajnoknak.

"akinél van ez a cd, vannak rajta olyan adatok tőlem amivel visszaélhet"

Akkor most már veszett fejsze nyele.

Amit még tehetsz:

1 - a legolcsóbb megoldás: kérd vissza tőle a CD-t, és adj neki másikat, most már normális adatokkal. Nem igazán értem, hogy miért nem tetted ezt meg rögtön?

2 - amit kérdeztél: vegyél egy olyan intelligens CD törlőt, ami célzottan is tud törölni, nem csak az egész CD-t. Nem hiszem, hogy gyártanak ilyet. A buta CD törlő is 10000 ft.

Előző írónak: LEHET teleírni 1-essel csak írható CD-t is. Az, hogy a Windows nem tud ilyet, az egy dolog.

2009. febr. 10. 15:59
 10/17 anonim ***** válasza:
Hogyan lehet teleírni 1-essel az írhatót? Szakmabeli vagyok, de ilyet még nem. Hiszen egyszer írható tehát az a lényege, h csak egyszer tudsz rá írni ezért amit felírtál úgy is marad. Az adatokat nyílvántartó táblát ( TOC) újra lehet írni, így nem látszik a "letörölt" adat, de attól az még ott van.
2009. febr. 11. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!