Hogy lehet cd-n lévő adatokat megsemmisíteni anélkül, hogy sérülést okoznék?
Semmilyen módon nem fogod tudni eltüntetni fizikai sérülés nélkül.
Elvileg, ha még nem lett lezárva a CD, akkor átírható úgy, hogy a normál programok nem olvassák le. De az adat akkor is ott van, és célprogrammal leolvasható.
A mágnes pedig csak az ÚJRAÍRHATÓ CD esetén hatásos - azt pedig ugye törölni is lehet, és nyilván a tied nem ilyen.
Lehet kapni PC-be építhető CD törlő egységet. Narancssárga színű és mindenféle CD-R DVD-R lemezen átírja az összes bitet 1-re, tehát mechanikai sérülés nélkül megsemmisíti a lemezen tárolt adatokat.
Cégeknél használják főként. Ára kb. 4-10e ft között van.
Nem tudom, ki pontozta le a válaszom az újraírható CD-ről... gratulálok.
A CD-t tényleg lehet úgy "törölni", hogy 1-essel végig felülírod - de mi értelme? Ilyen alapon össze is törheted, és akkor is csak a legjobb profik fogják TALÁN olvasni (Kürt - és akkor, ha csak kétfelé törted). Sokkal olcsóbb.
Vagy olyan szegény vagy, hogy a pár 100 ft-os CD egy részét még használni akarod utána?
Kedves utolós válaszoló!
Nwm azért akarok letörölni egy cd-t mert nagyon szegény vagyok csak akinél van ez a cd, vannak rajta olyan adatok tőlem amivel visszaélhet, de hagyjuk ez már egy másik kérdés lenne, szóval nem a pár 100 Ft-on van a hangsúly!!!Sorry
Már kétszer lepontoztak - minden jót kívánok ennek az IQ bajnoknak.
"akinél van ez a cd, vannak rajta olyan adatok tőlem amivel visszaélhet"
Akkor most már veszett fejsze nyele.
Amit még tehetsz:
1 - a legolcsóbb megoldás: kérd vissza tőle a CD-t, és adj neki másikat, most már normális adatokkal. Nem igazán értem, hogy miért nem tetted ezt meg rögtön?
2 - amit kérdeztél: vegyél egy olyan intelligens CD törlőt, ami célzottan is tud törölni, nem csak az egész CD-t. Nem hiszem, hogy gyártanak ilyet. A buta CD törlő is 10000 ft.
Előző írónak: LEHET teleírni 1-essel csak írható CD-t is. Az, hogy a Windows nem tud ilyet, az egy dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!