Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy is van ez? Ubuntu telepítés?

Hogy is van ez? Ubuntu telepítés?

Figyelt kérdés

Kipróbálom az ubuntu 10.10-et.

Azt olvastam hogy közvetlen gépről kell telepíteni az op.rendszert.

Most Xp-m van. De ha telepítem, akkor csinálok egy új partíciót és az xp is marad a gépen, vagy le lehet kapni az xp-t ha már fent van az ubuntu? Kezdő vagyok e téren. Segíts légyszives. :)

2011. jan. 26. 15:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Xp mellé nem fog menni, vagy elég necces. Az a baj csinál egy másik rejtett partíciót

[link]

2011. jan. 26. 15:22
 2/11 A kérdező kommentje:

De nekem az xp nem kell. Csak az ubuntu. De hogy lehet telepíteni?

Full kezdő vagyok ubuntuból, de a puding próbája az evés.

Telepítsem az ubuntut és utána töröljem az xp-t? Vagy hogy is van ez? :O

2011. jan. 26. 15:28
 3/11 anonim ***** válasza:

Ha nem számít, akkor meg bootolj be az ubunturól, aztán gyalultasd vele a vinyót..

Mi itt a kérdés.. kezdő vagy? Driverek linux alá meg vannak?

2011. jan. 26. 15:31
 4/11 A kérdező kommentje:
Hát még nincs.
2011. jan. 26. 15:32
 5/11 anonim ***** válasza:

Akkor azzal kezd, mert ha legyalulod a géped, felrakod az ubit, hálókártya nélkül meg sem fogsz tudni moccanni..

De sztem ne csináld, egyelőre olvasgass, nézz be fórumokra, ilyesmi. Okosodj előbb. Mondjuk én a winnel voltam így, de nem szabad fejest ugrani a nagy semmibe.

2011. jan. 26. 15:34
 6/11 A kérdező kommentje:
Oké. Olvasgatok még. :) Köszi a rámszánt időd. :)
2011. jan. 26. 15:36
 7/11 anonim ***** válasza:
Először is szépen kimented az adatokat a gépról. Ha XP nem kell, akkor szépen formázod a merevlemezt a telepítő partícionálás fázisánál, aztán kész is vagy. A kettő együtt neccesen fog menni (nálam legalábbis gyorsan kinyírták egymást).
2011. jan. 26. 15:37
 8/11 anonim ***** válasza:
Ubuntu alá nagyon-nagyon ritka esetben kell csak driver nem érdemes foglalkozni vele.
2011. jan. 26. 15:48
 9/11 czibles ***** válasza:

helyedben én 3 felé szedném a vinyót.

( 0) swap)

1)ubuntu (10GB)

2)xp (10GB)

3)adat (maradék, NTFS)

majd ha már megszoktad és magabiztosan tudod használni az ubuntut, majd akkor küld csak örökre a temetőbe a wint.

telepítéskor, pedig az XPt rakd fel először!

2011. jan. 26. 16:23
 10/11 anonim ***** válasza:

[link]

Itt a 4. képnél: törlés és a teljes lemez felhasználása opciót kell bejelölnöd.

Driverekkel tényleg ritkán kell foglalkozni, nálam az internet, hang, illetve videokártya automatikusan felment, de szinte mindent felismer.

Ha esetleg az XP-t is meg akarnád tartani, akkor annyi a trükkje, hogy csinálsz egy másik partíciót, arra telepíted, ilyenkor a GRUB-nál (rendszerbetöltéskor) lehet választani, melyiket indítsa el. Ha külön partíción vannak, elvileg nem "piszkálhatják" egymást, az Ubuntu-ról természetesen eléred a Windows partícióját.

2011. jan. 26. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!