Hogy is van ez? Ubuntu telepítés?
Kipróbálom az ubuntu 10.10-et.
Azt olvastam hogy közvetlen gépről kell telepíteni az op.rendszert.
Most Xp-m van. De ha telepítem, akkor csinálok egy új partíciót és az xp is marad a gépen, vagy le lehet kapni az xp-t ha már fent van az ubuntu? Kezdő vagyok e téren. Segíts légyszives. :)
Xp mellé nem fog menni, vagy elég necces. Az a baj csinál egy másik rejtett partíciót
De nekem az xp nem kell. Csak az ubuntu. De hogy lehet telepíteni?
Full kezdő vagyok ubuntuból, de a puding próbája az evés.
Telepítsem az ubuntut és utána töröljem az xp-t? Vagy hogy is van ez? :O
Ha nem számít, akkor meg bootolj be az ubunturól, aztán gyalultasd vele a vinyót..
Mi itt a kérdés.. kezdő vagy? Driverek linux alá meg vannak?
Akkor azzal kezd, mert ha legyalulod a géped, felrakod az ubit, hálókártya nélkül meg sem fogsz tudni moccanni..
De sztem ne csináld, egyelőre olvasgass, nézz be fórumokra, ilyesmi. Okosodj előbb. Mondjuk én a winnel voltam így, de nem szabad fejest ugrani a nagy semmibe.
helyedben én 3 felé szedném a vinyót.
( 0) swap)
1)ubuntu (10GB)
2)xp (10GB)
3)adat (maradék, NTFS)
majd ha már megszoktad és magabiztosan tudod használni az ubuntut, majd akkor küld csak örökre a temetőbe a wint.
telepítéskor, pedig az XPt rakd fel először!
Itt a 4. képnél: törlés és a teljes lemez felhasználása opciót kell bejelölnöd.
Driverekkel tényleg ritkán kell foglalkozni, nálam az internet, hang, illetve videokártya automatikusan felment, de szinte mindent felismer.
Ha esetleg az XP-t is meg akarnád tartani, akkor annyi a trükkje, hogy csinálsz egy másik partíciót, arra telepíted, ilyenkor a GRUB-nál (rendszerbetöltéskor) lehet választani, melyiket indítsa el. Ha külön partíción vannak, elvileg nem "piszkálhatják" egymást, az Ubuntu-ról természetesen eléred a Windows partícióját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!