Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Válaszolna pár dologra egy...

Válaszolna pár dologra egy olyan ember aki ért a UNIX op rendszerekhez és tisztában van a működésükkel?

Figyelt kérdés
Msnen esetleg egyéb chatprogramon megkérdeznék tőle pár dolgot ami nem világos számomra, és szeretnék választani egy UNIX oprendszert de nem tudom melyik legyen az.Előre is köszönöm, esetleg privát email is megfelel.
2011. jan. 23. 13:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szerintem írd le nyugodtan ide a kérdése(i)d. Így más is profitálhat belőle.

Mire szeretnéd használni a rendszert?

2011. jan. 23. 14:18
 2/12 A kérdező kommentje:
Ok.Tehát én egyszer biztonságtechnikával szeretnék foglalkozni és mint mindenki tudja a legkevesebb backdoor és a legjobb védelem a UNIX rendszerekben van, ezért megszeretném gyökerestül tanulni használni az egyik jo UNIX rendszert pl Linux.Le szeretnék tölteni egyet hogy felrakjam de nem tom meik legyen és meiket kezelik jol a rendszergazdák és biztonságtechnikások.ha jol tom hackerek is ezeket használják.Ugyhogy ehhez kapcsolodo kérdéseim lennének de ez a fő
2011. jan. 23. 15:45
 3/12 anonim ***** válasza:

Értem. Én Linuxot használok, más UNIX-szerű rendszert még sosem próbáltam, és ez a legelterjedtebb a UNIX-szerű rendszerek közül (a Mac OS után persze). Ha még kezdő vagy, akkor az Ubuntut ajánlom. Igaz, nem ez a legjobb disztró, de ez a legfelhasználóbarátabb, és talán ehhez van a legtöbb támogatás. Ha ezt használod pár hónapig, vagy egy évig, és a felmerülő problémákat Google segítségével meg tudod oldani, akkor elég jól meg fogod ismerni a rendszer felépítését és működési elvét. Aztán ha az Ubuntut "kinőtted" (értsd: rájössz, hogy nem valami jó disztró), akkor válthatsz valami olyanra, ami neked jó.

Én is így kezdtem, ahogyan leírtam.

2011. jan. 23. 17:56
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Azt olvastam hogy a Linux nyílt forráskódú.ez azt jelenti hogy az operációs rendszer forráskódjába beletúrhatok ha vmi nem tetszik?Mert egy kicsit értek C,C++ hoz és talán..
2011. jan. 23. 18:37
 5/12 anonim ***** válasza:
Igen. Szabadon letöltheted, módosíthatod, terjesztheted.
2011. jan. 23. 20:30
 6/12 A kérdező kommentje:
Sajnos nem sikerült feltelepiteni mert befagy telepitéskor.Vmi másik Linux rendszer kéne.Tudnál egy hasonlóan jót ajánlani pls?:)
2011. jan. 23. 20:39
 7/12 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy befagy telepítéskor??? Mikor bootolsz a CD-ről, telepítés előtt ellenőrizd a CD-t, hogy nem hibás-e. Ha hibás, akkor töltsd le mégegyszer vagy írd ki CD-re mégegyszer.

Egyébként meg nem igazán tudok mást ajánlani, kezdőknek szerintem ez a legoptimálisabb. De ha semmiképp se megy, akkor ott a Linux Mint, aminek Ubuntu az alapja.

2011. jan. 23. 20:54
 8/12 A kérdező kommentje:
tehát amikor berakom elkezdi azt az Ubuntus töltőképrenyőt és megy rendesen, de egy idő után megjelenik a WINDOWSos háttérékpem az ikonjaival és igy összefagyva értelmetlenül kockákban.
2011. jan. 23. 21:02
 9/12 A kérdező kommentje:
Tényleg nemértem mi a baj de még ma feltelepiteném me már nagyon szeretnék játszani vele és kurv@ra csesztet.
2011. jan. 23. 21:03
 10/12 anonim ***** válasza:
Ha jól sejtem, akkor wubival próbálsz telepíteni (tehát a Windows fut, mikor beteszed a CD-t, és úgy kezded a telepítést). Ehelyett inkább indítsd újra a gépet (miközben benn van az Ubuntu CD), állítsd át a BIOSban a boot sorrendet, és CD-ről bootolj.
2011. jan. 23. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!