Válaszolna pár dologra egy olyan ember aki ért a UNIX op rendszerekhez és tisztában van a működésükkel?
Szerintem írd le nyugodtan ide a kérdése(i)d. Így más is profitálhat belőle.
Mire szeretnéd használni a rendszert?
Értem. Én Linuxot használok, más UNIX-szerű rendszert még sosem próbáltam, és ez a legelterjedtebb a UNIX-szerű rendszerek közül (a Mac OS után persze). Ha még kezdő vagy, akkor az Ubuntut ajánlom. Igaz, nem ez a legjobb disztró, de ez a legfelhasználóbarátabb, és talán ehhez van a legtöbb támogatás. Ha ezt használod pár hónapig, vagy egy évig, és a felmerülő problémákat Google segítségével meg tudod oldani, akkor elég jól meg fogod ismerni a rendszer felépítését és működési elvét. Aztán ha az Ubuntut "kinőtted" (értsd: rájössz, hogy nem valami jó disztró), akkor válthatsz valami olyanra, ami neked jó.
Én is így kezdtem, ahogyan leírtam.
Mi az, hogy befagy telepítéskor??? Mikor bootolsz a CD-ről, telepítés előtt ellenőrizd a CD-t, hogy nem hibás-e. Ha hibás, akkor töltsd le mégegyszer vagy írd ki CD-re mégegyszer.
Egyébként meg nem igazán tudok mást ajánlani, kezdőknek szerintem ez a legoptimálisabb. De ha semmiképp se megy, akkor ott a Linux Mint, aminek Ubuntu az alapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!