Mi a különbség a UNIX és a Linux között?
Figyelt kérdés
Tudom hogy közük van egymáshoz de ebbben béna vagyok és nemtudom.Az a helyzet hogy megszeretném tanulni egy UNIX rendszer kezelését és virtuálisan fel is telepíteném virtualboxal.Ehhez letöltöttem a Linuxos Ubuntu verziót.Az UNIX rendszernek számít vagy teljesen elvagyok tévedve?Légyszi segitsetek köszi2011. jan. 22. 11:59
1/1 anonim válasza:
A linux a UNIX rendszer egyik ingyenes változata, így gyakorlatilag minden Linux verzió UNIX-ra épül, de nem minden UNIX-verzió Linux (hanem lehet Sun, Solaris, FreeBSD, stb).
Ez a leírás talán egyértelműsít:
"a Linux is egy UNIX-szerű rendszer, annak ellenére, hogy közvetlenül nem használtak fel benne UNIX-eredetű kódot." Az hogy miért UNIX-szerű, a szöveg megadja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!