Mi a gond a gépemmel, ha "A hiba paraméterei" a következők?
BCCode : 100000d1 BCP1 : FA331E5C BCP2 : 00000002 BCP3 : 00000000
BCP4 : F7FDFA80 OSVer : 5_1_2600 SP : 3_0 Product : 256_1
A gépem magától újraindul. Egyszer csak elsötétül minden és újraindul... nem rég óta van ez. Eleinte volt olyan nap, hogy egy nap 3szor is máskor 4-5 napig nem csinálja. Sokat megy a gép, van amikor 18 órán keresztül simán megy még sincs baj, máskor meg 4 óra után újraindul.
Amikor elindult újra a windows xp kiírja h a rendszer súlyos hiba után állt helyre. Akkopr ugye elküldöm a jelentést, és abban van leírva a hibarészletezés (lásd fentebb). Nekem ez mondjuk kínai, de hátha másnak többet mond.
Szerintetek mi a gond? Ha majd újratelepítem az xp-t akkor megoldódik és ennyi? Vagy szervizbe kell vinni a gépet? Megmenthető még, vagy mi lesz most? Sokba fog kerülni, kb ?
Légyszíves érthetően írjátok le, csaj vagyok :DDD nem értek nagyon a géphez...
Köszi szépen.
Köszi, nagyon remélem, hogy nekem is megoldja...
Amúgy kijött egy internetes ablak is később, de kiírta, hogy magyarul nincs megoldás. Angolul valami blue screen errort írt ki. Voltak javaslatok, hogy állítsam át a gépet korábbi időponta, vagy töröljem az instabil programot, nézzem meg nem-e hibás a lemez, nincs-e vírus, szedjem le az új frissítéseket stb.
Ezeket most szerintem nem csinálom végig egyenként, de arra következtetek, hogy nem magával a géppel van gond, tehát nem kell hozzá szerelő... szerintetek?
Van esetleg valami, ami minden újraindulás előtt megtörténik?
Pl programot indítasz el.
Vagy csak úgy magától csinálja véleltenszerűen?
Először ezzel a programmal próbálkoznék:
(pontosabban másikkal, de maradjunk az egyszerűbb dolgoknál :) )
Letöltöd, kitömöríted. Minden futó dolgot zárj be a gépen, lehetőleg MSN se, böngésző se, és semmi ne fusson a gépen.
Elindítod a programot, elkezdi tesztelni a memóriádat. Inkább éjjelre hagynám ezt a dolgot, amikor úgyse kell senkinek se a gép (letöltés se menjen :) )
Remélhetőleg nem talál semmi hibát (bár akkor bármi más lehet a probléma forrása :$ )
Utána csinálnék én egy Windows újratelepítést.
Persze nem az előzőre rátelepíteni, hanem teljesen leformázni azt a partíciót, amelyiken a rendszer van.
De első legyen most a memóriateszt :)
(És hamarosan biztos jönnek nálam tapasztaltabbak is, hátha ők tudnak jó megoldást Neked :))
Esetleg a merevlemezed is érdemes lehet letesztelni, ez rövidebb folyamat.
A meghajtódon, amelyiken a Windows is van, jobb egérgomb, Tulajdoságok.
Itt Eszközök fül, és ott Ellenőrzés. Felső négyzet pipál, aztán indulhat az ellenőrzés.
Ha ráérősebb vagy, akkor az alsó négyzetet is bepipálhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!