Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen dvd lemezt vegyek?

Milyen dvd lemezt vegyek?

Figyelt kérdés
Tanácstalan vagyok, nem értek ezekhez a dolgokhoz. Mesét illetve filmeket szeretnék kiírni dvd lemezre, de nem tudom, hogy milyen lemezt vegyek. Nézegettem, van több fajta is... Elárulnátok nekem, hogy melyiket vegyem, s miért? Köszönöm előre is! :o)
2011. jan. 3. 17:20
 1/1 anonim ***** válasza:

Egyszer írható 4,7Gb-os lemez a DVD+R és DVD-R.

Ennek többször újraírható változata a DVDR+RW és DVD-RW.

A pluszos és minuszos lemezek között van különbség, de ma már mindkét típust képesek az írók megírni, mindenesetre ellenőrizd hogy valóban írja-e az íród mindkettőt, nehogy olyat vegyél amit nem tudsz majd használni.

Továbbá vannak az egy oldalas és egy rétegű lemezeken kívül egy oldalas két rétegű, két oldalas egy rétegű és két oldalas két rétegű lemezek is, a rétegek száma alapján akár 17 Gb adat is ráfér egy lemezre. Az íród típusa szabja meg hogy képes-e ilyen lemezeket írni.

A legelterjedtebb formátum a sima 4.7 Gb-os DVD-R lemez, ennek az ára a matrica nélküli (kalóz) 40 forinttól akár a bolti (jogvédő matricás) 100+ forintig terjedhet / darab.

2011. jan. 3. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!