Mért vannak elszállva maguktól a számítógép szervizelők meg az ilyesmikkel foglalkozó emberek?
Mármint a hivatásosra gondolok!
Akik egy Windows telepítésért elkérnek 8-10 ezer Ft
Számítógép összeszerelésre felszámolnak 10-15 ezer Ft
Meg ha meg kell csinálni valamit a gépen akkor ilyen 4-5 ezer Ft/óra munkadíjat számolnak fel maguknak!
Több ilyenekkel foglalkozó embernél(nem 1-2-nél) tapasztaltam ilyen brutális árakat!
Ezeket én hobbiból megcsinálom ismerősöknek ingyen!
Nem azt mondom hogy nem kérjenek el ezekért pénzt de ezek durva árak!
19:22 Csak nem a lelkébe gázoltam az Úr nak?
fére a tréfával :) az hogy kivan toppon és ki nem az mástészta ezt a történetet csak azért irtam le mert aktuálisnak tartottam ,másrészt büszkevagyok hogy magamtol ennyit tudok :) de soha nem mondtam azt hogy okossabb vagyok egy profi szerelötöl hiszen ő ezt tanulja az iskolába 4 évig szintén profiktol :))
ezzel a történettel csak arra akartam kilyukadni hogy egyes ˇ~profik~ mennyire lenézik azt aki ugyan azt a szakmát csak önszorgalombol teszik mert a mifajtánk nem ért semmihez ,de elárulom hogy dolgoztam profi után is ,had ne mondjak semmit ...............-
Tisztelet a kivételnek :) ja jutott eszembe azért nem néztem mindjárt meg a bios elemet mert elöttem egy (profi)
szerette volna megjavitani ,az hogy végül is miért is hivtak el engem nemtudom ,valoszinü az ismerösöm mondtanekik hogy proba szerencse probáljanak meg engem .
00:47
Jah így van.Én is tapasztalom hogy a "szakemberek" rendkívül beképzeltek és lekezelőek azokkal akik csak hobbiból,ön erőből,szabad időben tanulják azt amire nekik papírjuk van...Azokról meg ne is beszéljünk akik csak most tanulják...Például én szabadidőmben programozgatni szoktam,illetve azt tanulom..De ha valamit nem tudok kénytelen vagyok fel menni egy ezzel a témával foglalkozó oldalra ahol szakmabeliek,illetve főiskolás tanoncok dumálnak a témában..Pff,ne tud meg milyen oltásokat osztanak le.Ha már nem tudnak mibe bele kötni akkor a forráskódod átláthatóságát kezdik cikizni és hangsúlyozni hogy "*arom vagy,menj iskolába mi nem írjuk meg helyetted,egyedül nem fog menni..stb"Meg el kezdenek ódákat zengni a témáról,hogy mit kell tudni,mit nem kell tudni,mennyi idő és gyakorlás mire átlátja az ember "ÉRTSD MÁR MEG!!",de a választ a kérdésre csak ritkán írják le.
Persze egymás között más,egymásnak szívesen segítenek és olyan poénosak tudnak lenni "te is most jösz *** előadásról? én is hehehe"
De azért 20%-uk segítő kész és ezért megéri tűrni a sok pofont amit le osztanak és végeredményben hasznos is még ha flegmák is..És idővel rá jöttem hogy többnyire csak azért csinálják mert irigyek,mivel egyesek képesek megtanulni ugyan azt mint ők maguktól,meg vásárolt könyvekből és online tutoriálokból még nekik egy szakmabeli magyarázza kézzel lábbal,mégis nehezen értik meg:)
A kedvencem a játékfejlesztés téma kör.Ott aztán tudják lökni a rizsát 1000-el hogy ilyen meg olyan engine-t kell írni meg ilyen meg olyan számítások,amiket 50-100 ember meg kis nyúl készít évekig de előtte még évekig tanulták..."Neked nem fog menni,egyedül vagy és *arom is vagy fog már fel"...És utána meg azt írják már egymás között beszélve hogy "én írtam 15 évesen egy GTA szerű játékot,igaz nem teljes 15 perc alatt végig lehet vinni de az alapok meg vannak benne"..Nah akkor miről beszélnek?
Komolyan nagyon bírom amikor valaki ebben a témában el száll és el felejti hogy vannak kész engine-ek és nyílt forrású engine-ek is.És garázs/hobbi fejlesztés is van a világon nem csak kereskedelmi de ők csak azt ismerik mert a szakmájuk lesz....
Bocs hogy nagyon eltértem a témától,de nagy vonalakban kapcsolódik hozzá "Miért vannak elszállva maguktól..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!