Ha nincs képernyőkímélőm, csak állóképes hátterem, akkor kiéghet az lcd monitorom?
Figyelt kérdés
ill. lehet vmi probléma?2010. dec. 24. 17:01
1/13 anonim válasza:
Hetekig úgy hagyod biztos nyoma marad.
2/13 anonim válasza:
Most a fütykösöm se érti ezt! Nem használsz programokat?
3/13 anonim válasza:
Régen volt ez jellemző a katódsugárcsöves monitoroknál, ahol a képernyő belső felére foszfor volt felrakva, hogy magában tartsa a fényerőt. Ha folyamatosan ugyanaz a képinformáció lett a rétegre vetítve, évek alatt előfordult hogy beleégett az a kép, és kikapcsoláskor is halványan ott maradt a foszforrétegen.
LCD-nél ez elő sem fordulhat, hiszen nem katódsugár van a monitorban, és nincs is szükség fényt megtartó plusz anyagra. Hiányzik belőle az az anyag, amibe egyáltalán a kép beleéghet. De ma már a technológia is fejlettebb, szerintem egy mostanában gyártott crt sem olyan minőségű mint egy 20 évvel ezelőtti.
4/13 anonim válasza:
"LCD-nél ez elő sem fordulhat"
Hát nálam bele van égve egy csík felül, mert mindig a mozilla volt megnyitva...
5/13 A kérdező kommentje:
Azt szerettem volna tudni, hogyha egész nap megy a gép, háttérképpel, képernyővédő nélkül - lesz-e vmi baja?
2010. dec. 25. 00:46
6/13 anonim válasza:
mi a ráknak megy, ha nem csinálsz vele semmit!? több idő itt kérdezgetni, mint beállitani egy fekete képernyővédőt! De én is úgy tudom, hogy az lcd monitor nem ég ki
7/13 A kérdező kommentje:
De te úgy tudod, vagy úgy is van?
2010. dec. 26. 19:00
8/13 anonim válasza:
Vezérlőpult/Megjelenítés/Képernyőkímélő. Válassz innen egyet és kész.
9/13 A kérdező kommentje:
Jó jó, de kiéghet az lcd monitor?
2010. dec. 26. 21:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!