Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha szakemberrel rendbe szeretn...

Ha szakemberrel rendbe szeretném tetetni a gépet, akkor ő fogja tudni, hogy milyen oldalakon jártam, vagy milyen képeket néztem meg, kikkel és mit leveleztem stb?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor hogyan tudnám azt elérni, hogy ne tudjon ezekbe belelátni?
2009. jan. 22. 11:02
 1/5 A kérdező kommentje:
Ha lehet lépésről lépésre várom a megoldást, mert nem vagyok túl nagy zseni.
2009. jan. 22. 11:16
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés: A szakember annyira ráér, hogy erre kíváncsi, vagy csak a dolgát nézi. Ha előző, akkor jó eséllyel "talál nyomokat". Ha utóbbi, akkor nem érdekli.

Nagyon sokrétűen szemeteli tele a windows a gépet, hogy merre jártál.

Töröld az előzményeket, az ideiglenes internet fájlokat, takarítsd a merevlemezen (TEMP könyvtár, lomtár kiürítése), de ez még mindig csak "egy lehetőség", ugyanis a törölt fájlok könnyen visszaállíthatóak.

Minél jobban el akarsz valamit dugni, annál előbb meg fogják találni :)

2009. jan. 22. 11:41
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem garanciális, akkor az a legegyszerűbb, ha kikapod a vinyót, és azt nem adod oda. Persze csak akkor, ha nem szoftveres bajod van.
2009. jan. 22. 11:48
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Egy ismerősömnél irtottam egyszer vírust, trójait és egyéb nyalánkságokat. Mivel nem feltétlen lefuttatok 3 programot és kész, így kellett ellenőrizni, gyanús dolgokat keresni. Az ismerős végig ott volt mellettem, és igencsak elfehéredett amikor a windows könyvtár áttúrása közben érdekes dolgokat találtam :D

De amúgy rendszer rendbetételekor nem arra kíváncsi a szakember, hogy mijent titkaid vannak, hanem meg akarja javítani a számítógépedet.

2009. jan. 22. 11:50
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Rendszeresen javítok hozzám került komplett gépeket.

Őszinte leszek hozzád, ha a gép tele van trójaiakkal, vírusokkal, rootkitekkel, és hasonló finomságokkal, akkor mindig megnézem, hogy vajon ezeket honnan szedte össze. Általában ezek szex (ezek közül, meg már semmi nem tud meglepni:) ), és crack oldalak. Viszont, csak és kizárólag azért nézem meg, hogy utána figyelmeztessem erre a veszélyre, és tudjak neki tippeket adni, hogy hogyan kerülheti el a vírusok gépére jutását.

Levelezésbe, dokumentumokba, chat logokba még soha nem néztem bele, és szerintem nincs olyan szakember, akit ez érdekelne.

Ha hozzám kerül egy gép, akkor az a lehető leggyorsabban, és legprecízebben szeretném ismét működésre bírni, esetlegesen segíteni a jövőbeli kellemetlenségek elkerülése végett. S nem azzal leszek elfoglalva, hogy órákat pazaroljak mások (számomra érdektelen) privát levelezését, és egyéb titkait olvasgatva.

2009. jan. 22. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!