Ha szakemberrel rendbe szeretném tetetni a gépet, akkor ő fogja tudni, hogy milyen oldalakon jártam, vagy milyen képeket néztem meg, kikkel és mit leveleztem stb?
A kérdés: A szakember annyira ráér, hogy erre kíváncsi, vagy csak a dolgát nézi. Ha előző, akkor jó eséllyel "talál nyomokat". Ha utóbbi, akkor nem érdekli.
Nagyon sokrétűen szemeteli tele a windows a gépet, hogy merre jártál.
Töröld az előzményeket, az ideiglenes internet fájlokat, takarítsd a merevlemezen (TEMP könyvtár, lomtár kiürítése), de ez még mindig csak "egy lehetőség", ugyanis a törölt fájlok könnyen visszaállíthatóak.
Minél jobban el akarsz valamit dugni, annál előbb meg fogják találni :)
Egy ismerősömnél irtottam egyszer vírust, trójait és egyéb nyalánkságokat. Mivel nem feltétlen lefuttatok 3 programot és kész, így kellett ellenőrizni, gyanús dolgokat keresni. Az ismerős végig ott volt mellettem, és igencsak elfehéredett amikor a windows könyvtár áttúrása közben érdekes dolgokat találtam :D
De amúgy rendszer rendbetételekor nem arra kíváncsi a szakember, hogy mijent titkaid vannak, hanem meg akarja javítani a számítógépedet.
Rendszeresen javítok hozzám került komplett gépeket.
Őszinte leszek hozzád, ha a gép tele van trójaiakkal, vírusokkal, rootkitekkel, és hasonló finomságokkal, akkor mindig megnézem, hogy vajon ezeket honnan szedte össze. Általában ezek szex (ezek közül, meg már semmi nem tud meglepni:) ), és crack oldalak. Viszont, csak és kizárólag azért nézem meg, hogy utána figyelmeztessem erre a veszélyre, és tudjak neki tippeket adni, hogy hogyan kerülheti el a vírusok gépére jutását.
Levelezésbe, dokumentumokba, chat logokba még soha nem néztem bele, és szerintem nincs olyan szakember, akit ez érdekelne.
Ha hozzám kerül egy gép, akkor az a lehető leggyorsabban, és legprecízebben szeretném ismét működésre bírni, esetlegesen segíteni a jövőbeli kellemetlenségek elkerülése végett. S nem azzal leszek elfoglalva, hogy órákat pazaroljak mások (számomra érdektelen) privát levelezését, és egyéb titkait olvasgatva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!