Hogyan írjam ki rendesen a linuxot?
Figyelt kérdés
Letöltöttem az Uhu-t, próbálom kicsomagolni, de a "packages" mappával folyton baja van, pedig pont abban van az iso.2009. jan. 20. 18:20
1/7 anonim válasza:
Ezt a kérdést így kicsit nehezen értem. De remélem nem mondok majd baromságot:
Írd ki úgy, hogy a lemezen csak az iso legyen rajta, semmi más.
Bár ha engem kérdezel, inkább az Ubuntu-t vagy a Suse-t használod. Az Uhu a tapasztalataim alapján néha akad bizonyos hardverekkel. (Persze lehet, hogy csak én voltam béna, vagy szerencsétlen. :) )
2/7 A kérdező kommentje:
Értem, hogy mit akarsz mondani, csak az a gond, hogy pont azt a mappát nem tudom kibontani ahol az iso van, tömörítve meg gondolom nem működne
2009. jan. 20. 18:49
3/7 anonim válasza:
Az iso egy képfájl. Legegyszerűbben pl Néróval a kiírás:olyat keress, hogy "Cd kép felírása"...elnavigálsz a iso fájlhoz és betöltöd, utána írhatod cd-re
4/7 A kérdező kommentje:
Úgy látom rosszul fogalmaztam. Igazából az a bajom, hogy nem tudom kibontani az iso fájlokat, tömörítve meg gondolom hiába írom ki. Nem magával a CD írással van problémám.
2009. jan. 20. 21:55
5/7 anonim válasza:
Ha nem kimondottan az uhut akarod,akkor szerintem is inkább az ubuntut használd.
www.ubuntu.hu
6/7 anonim válasza:
Próbálj meg valamilyen linux disztribúció live cd-t letölteni,(Ubuntu,Kubuntu, Mandriva,UHU), amelyet futtathatsz, a CD/DVD meghajtódba téve, és a gépet újraindítva. A feltétele, hogy a BIOS-ban a bootolási sorrendet át kell állítani CD/DVD meghajtóra. A Live cd-s verziók csak a memóriába töltődnek, kipróbálhatod őket, és ha tetszik telepítheted is.ISO fájlt nem kell kicsomagolni, be kell tenned a meghajtóba a cd-t és újraindítani a gépet.
7/7 anonim válasza:
letöltöd kiírod egy cd-re és berakod aztán magától telepszik csak kövesd az utasításokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!