Asztali gép után nem lenne furcsa a laptop?
Új gépet kell vennem és gondolkozom hogy inkább laptopot vegyek, tetszik hogy hordozható, viszont nem tudom nem lenne-e furcsa, vagy 10 éve rendes gépet használok, félek nem szoknám meg. Főleg a kisebb képernyő zavar. (15')
A másik hogy lassan egyetemre megyek, és bár nem tudom oda minek laptop de sokan mondják hogy nem árt ha van.
Amúgy gépen max. netezek, tanulok, zenét hallgatok, ritkán játszok, szóval ilyen szempontból nem kell asztali gép, de valamiért akkor is tartok a laptoptól.. (Valószínű anyám ótvar laptopai miatt, azok mindig tönkrementek, lassúak voltak stb.)
Megértelek.
Egy adott asztali géphez hasonló teljesítményű laptop dupla annyiba kerül vagy még többe.
Emellett borzasztó költséges fejleszteni, ha garanciaidőn túl meghibásodik a gatyád is ráköltheted, főleg ha az alaplap száll el benne.
Sokan belemennek 150 eFt forintos laptopok vásárlásába is. De ennek az ár kategóriának is hasonlóan ratyi teljesítménye van, mint a 100 eFt -osnak.
Egy olcsó netbookot és egy asztali gépet is ki lehet hozni 150 -ből. És akkor minden megvan: Teljesítmény, hordozhatóság, fejleszthetőség, stb.. Na meg 2 db számítógép. ;)
Én is 8 évig csak asztali gépet használtam, aztán egyetem miatt be kellett szerezni egy notit (szégyen is lett volna anélkül informatika szakra menni). De hidd el, laptoppal csak nyerhetsz. Játszani nem lesz időd, ha minden tárgyat meg akarsz csinálni, legfeljebb anyival lehet furcsább az elején, hogy egyes típusokon más a billentyűzetkiosztás, van, amelyikről lespórolták a numerikus részt (ezért is olyat vettem, amin volt).
Az elején furcsa lesz, de meg fogod szokni.
És, hogy miért kell egyetemre noti? Ha más városba mész - koli, vagy albi -, a pc-t elég macerás költöztetni, kurzusfelvétel és vizsgaidőszak alatt viszont nagy szükséged lesz egy gépre, mivel a gépterem általában nagyon tele szokott lenni. Nem mellesleg, ha saját gépedre mented le a tananyagot, egyszerűbb azt bevinni a könyvtárba, mint a fél könyvtárat hazavinni.
Anyud valószínűleg nem jó laptopokat választott, vagy nem megfelelően használta őket - a lassulást pl vírus is okozhatta. Egy jobbféle géppel (pl msi, Asus, vagy ha telik rá, akkor Dell) normális esetben nincsenek ilyen gondok.
Első: Nem feltétlen ilyesmire gondoltam, már amúgy is kinéztem asztaliból és laptopból is hogy melyik lenne jó. Egyébként a mostani gépem is olyan hogy jó ideje folyamatosan javítgatni kell, szerencsére ismerősöm ingyen megcsinálja.. Szóval ez végülis nem akkora nagy probléma.
Második: Ja igen, így már érthető.. Akkor viszont lehet tényleg a laptop lesz. Maximum ha nagyon nem barátkozok meg vele eladom, vagy valami.
Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!