Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért jobb megvenni, mint...

Miért jobb megvenni, mint letölteni?

Figyelt kérdés
Ti mit gondoltok róla ?
2010. dec. 6. 10:37
 1/3 anonim ***** válasza:
nem jobb,aki azt mondja az csak az eszét játsza
2010. dec. 6. 11:44
 2/3 vagyokakilehetek ***** válasza:

mert akkor pénzt kap érte a gyártó a forgalmazó az eladó a szállító az adóhivatal a portás a takarító. igaz drágább is.

Boldog Karácsonyt.

2010. dec. 6. 11:49
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Akinek tényleg tetszik egy mű vagy szereti az előadót az általában megveszi a kiadásukat hogy legyen egy kézzel fogható tárgya, emléke, nem csak egy adatsor a merevlemezén. Stílusosabb autogramot kérni egy zenész lemezére, mint egy másolt cédére :D. Meg ha megveszed a lemezt/filmet azzal elismered a munkáját.

Amúgy a letöltés sem teljesen elítélendő, mert akinek le lehet tölteni a művét, az sokkal több emberhez eljut ingyen, amit ha megszeretnek akkor sokkal nagyobb az esély arra hogy meg is veszik a lemezt ha igazán tetszik nekik. Korábban be is bizonyították hogy a letöltés kedvez az előadónak, mert minél többen ismerik meg a zenéjét, annál többen fizetnek majd egy koncertért hogy élőben hallják a zenéjüket, míg ha csak megvenni lehetne több ezer forintért a lemezt az előadó megismeréséhez, abból kevesebb néző és bevétel lesz. A megvétel ellen szól az is, hogy már senki nem rohangál discmannel a zsebében, így ha meg is veszik a cédét, az felkerül a gépre, onnan az mp3-lejátszókra és egyúttal a netre.

A letöltés ellen viszont az szól, hogy ha senki nem veszi meg a lemezeket (a rajongói keménymagon kívül), akkor nem lesz érdemes kiadni a műveket, majd nem lesz érdemes pénzt fektetni a megcsinálásba, így eltűnnek az igényesnek mondható zenék (van aki már inkább ingyen megosztja, mert nem éri meg kiadni már egy lemezt). Majd marad az a pop hulladék zene amit egy-egy lemez bevétele erejéig kitalálnak a menedzserek, és rá lehet sózni a tinilányokra.

Köztes megoldás lehetne az online digitális lemez megvétele, mert ott azt a számot vehetnéd meg ami kiválasztasz, és nem fogsz egy olyan lemezt drágán megvenni amiből csak két szám jó és azt hallgatnád, mégis meg kell venni az egészet. De ez jelenleg itthon nem elterjedt megoldás, pedig lenne értelme, csak azért fizetsz ami érdekel. Ha egy szám kell, egyet veszel meg 1-200 forintért, ha mind kell akkor mindet.

Személyes álláspontom az, hogy van olyan előadó amit nagyon szeretek, ezért megvettem több ezer forintért minden kiadásukat. Annak hatására, hogy a letöltés után felfigyeltem a zenekarra és megtetszett amit csinálnak, és támogatom és elismerem a munkájukat annyival hogy megvettem azt a pár lemezt. Nem bontottam ki őket, ugyanúgy a letöltött verziót hallgatom, mégis itt van nekem egy kézzel fogható nyoma a munkájuknak.

2010. dec. 6. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!