Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Nincs Format C - D opció,...

Rncs kérdése:

Nincs Format C - D opció, hanem csak Javítás. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Szóval eddig mindig remekül sikerült újraraknom az XP-t és ezzel egyidőben formázni a winchesteremet, illetve ujraparticionálni is. 160gigás, mindig is 2 partícióra volt szedve, C és D..eddig mindent így csináltam, mint itt leírva:

Ezután berakod a cd meghajtóba a Win.XP cd-t és újraindítod a gépet.

A betöltésnél a bootoláshoz érve meg kell nyomni egy tetszőleges billentyüt, majd ezt követően elindul a betöltés.

kb. 3-4 perc múlva megjelenik egy lap Telepítés folytatása - a partició létrehozása.

Alul megjelennek a választási lehetőségek. Az alábbiakat válaszd !

- T = partició törlése (a jel a C meghajtón legyen)

- Enter = folytatás

- L = törlés

- Enter = telepítés

- Enter = partició formázása ( NTFS fájlrendszer használata legyen bejelölve)

viszont nem jelenik meg ez a partició kezelő, hanem rögtön a telepítéshez ugrik, ahol csak a C-t érzékeli, illetve a már azon fent lévő XP-t. Gondoltam felrakom oda, hátha magától le is formázza, annak ellenére, h éreztem, h vmi nem stimmel, mert hát ugye nem így szoktam..szóval feltelepítettem, de ez sztem inkább csak vmiféle javítás lehetett, mert minden maradt a régiben, a háttérkép, a fájlok - mappák az asztalon, szóval minden, annyi, h lett kb 3-4 giga plusz szabad helyem a C-n.

Vkinek vmi ötlet? Nagyon hálás lennék, mert már több helyen utánaolvastam a dolognak, de sehol sem találtam pont ilyen jellegű problémát..

2010. nov. 24. 21:19
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha jól sejtem, akkor mikor bebootoltál a CD-ről, először azt kérdezi mit kezdjen vele (alul látod mindig az aktuálisan választható opciókat), ott nem lehet, hogy a Javításra nyomtál? Utána megy csak a particionálás részhez.
2010. nov. 24. 21:22
 2/2 A kérdező kommentje:
úúú de, nem vettem észre, hogy a javítás mellett ottvan az is, h [ESC] javítás kihagyása v vmi hasonló..arra kell menni. :) jobb lesz ha felírom vhova, mert hiába csináltam már 100x, mégis elfelejtettem..köszi a segítséget!
2010. nov. 24. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!